Craggy Range Sauvignon Blanc

Artikelnummer
7000037064
De Sauvignon Blanc in de Te Muna wijngaard groeit op een ondergrond met stenen en kalksteen. Een deel van de Sauvignon Blanc wordt handmatig geoogst. De vinificatie geschiedt in roestvrijstalen vaten en een kleiner deel in Frans eiken Cuves; ook worden voor de complexiteit een beperkt aantal barriques gebruikt. De jonge wijn krijgt vervolgens 5 maanden rijping, alvorens hij gebotteld wordt. Alle wijngaarden van Craggy Range zijn op duurzaamheid gecertificeerd en worden regelmatig hierop gecontroleerd door New Zealand Sustainable Winegrowing.
Omschrijving
Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peadbodies gingen een samenwerking met Smith aan en naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van de wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt gezocht naar de beste bodem en druivenvariëteit match. Alle know-how die over wijnbouw in de topgebieden achterhaald kan worden, wordt op Craggy Range beoordeeld en zo mogelijk ingezet. Smith werd niet voor niets door Decanter aangemerkt als behorend tot de top 50 van meest invloedrijke mensen in de wereldwijde winebusiness. Te Muna betekent "geheim" in het Maori. De sauvignon blanc in deze wijngaard is geleidelijker rijpend dan die in Marlborough. De druiven in Te Muna hebben een tragere groeicyclus waardoor ze in een complexere fruitigheid kunnen ontwikkelen. Deze Sauvignon Blanc heeft een bleekgele kleur met een groene hint. De geur toont impressies van jasmijn, nectarine en limoen; de smaak is intens en en complex met tropisch fruit, verkwikkende frisheid en een mineralige adronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
9421004551588
EAN Code Fles
9421004550352
Alcohol percentage
12.5%
Land
Nieuw-Zeeland
Ligging wijngaard
De wijngaard ligt op een beschut plateau omsloten door bergen. De oppervlakte is 56 ha. De wijnregio Martinborough bevindt zich op bevindt zich op he t zuidelijkst deel van het Noorder Eiland.
Flessen per pakket
12
Regio
East coast New Zealand
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Sauvignon Blanc Te Muna Road Vineyard
Wijn/Spijs combinatie
Mooie match met schaal en schelpdieren. Heerlijk bij gerechten met zachte geitenkaas.
Rijping
5 maanden op barriques van Frans eikenhout.
Bodem type
Boventerras: 20.000 jaar oud geel/donkerbruine leem met een ondiepe laag fijn donkerbruin zanderig leem bovenop een hele diepe laag gruis en stenen die ooit het bed waren van de Huangarua Rivier. Het lagere terras is minder dan 10.000 jaar oud en op sommige plekken slechts 500 jaar. Het is voornamelijk rivierslib, zand en leem.
Druivenras
sauvignon blanc,
Jaar
2022
Druivensoort
Sauvignon Blanc,