Craggy Range Sophia Gimblett Gravels Vineyard

Artikelnummer
7000017062
Met Sophia, de wijn uit Craggy Range's Prestige Collection maakt Steve Smith een complexe wijn in de traditie van Bordeaux. Gimblett's Gravels Vineyard heeft door de dikke lagen stenige grond een bodem die wel wordt vergeleken met de hogere appellaties in Bordeaux. De wijn is donker granaatrood en heeft aroma's van zwarte bessen, cacao en vanille. In de smaak gaan rijp fruit en een hint van caramel samen met fijne tannines. De afdronk is lang en zeer aangenaam.
Omschrijving
Craggy Range is genoemd naar de bergketen die bescherming biedt aan de wijngaarden. In 1997 startte de familie Peabody uit Australië hier hun business. Ze waren weliswaar nieuw in het vak, maar met wijn waren ze goed bekend. Ze wilden Pinot Noir, Sauvignon Blanc maken en ook Syrah en rode "Bordeauxblend" maken. De wijnen die ze zelf graag drinken. Voor hun project kwamen ze in contact met Steve Smith, de wijnbouwer die ooit de eerste Nieuw Zeelandse Master of Wine was geworden. De Peabodies gingen een samenwerking met Smith aan en naast zijn functie van Managing Director is hij nu ook een mede eigenaar. Het uitgangspunt van de filosofie is het oogmerk om uitsluitend Single Vineyard wijnen te produceren. Bij de keuze van de wijngaarden zijn de terroir aspecten leidend. Er wordt subappellatie van Hawke's Bay en beslaat in total 850 ha. Ooit stroomde hier de Ngaruroro rivier en de dikke lagen Gravels zijn er het gevolg van. De wijn SOPHIA behoort tot de Prestige Collection van Craggy Range. Het gaat hier om een blend in de beste traditie van Bordeaux: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. De druiven worden bij optimale rijpheid handmatig geoogst. Na ontsteling en vinificatie per variëteit, worden de verschillende cuvées 19 maanden in Frans eiken barriques gerijpt. Hierna vindt de samenstelling van de uiteindelijke blend plaats. De wijn is donker granaatrood en heeftanaatrood en heeft aroma's van zwarte bessen, cacao en vanille. In de smaak gaan rijp fruit en een hint van caramel samen met fijne tannines.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
9421004551236
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
9421004550598
Alcohol percentage
13.5%
Land
Nieuw-Zeeland
Ligging wijngaard
Op zeer stenige bodem, waar ooit de loop van de Ngaruroro rivier was. Qua klimaat komt het overeen met Bordeaux.
Flessen per pakket
6
Regio
East coast New Zealand
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Sophia Gimblett Gravels Vineyard
Wijn/Spijs combinatie
Geweldige combinate met een mooi ribstuk van het rund.
Rijping
19 maanden op Frans eikenhout, waarvan 37% nieuw.
Bodem type
De wijngaard ligt in het vroegere bed van de Ngaruroro Rivier. De bodem bestaat voor 80% uit stenen die de hele omgeving van de druivenstok verwarmen en zorgen voor uitstekende bodemcondities voor het maken van top rode wijnen.
Druivenras
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot,
Jaar
2019
Druivensoort
Merlot,Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc,Petit Verdot,