Crin Roja Rosado Tempranillo Tierra De Castilla

Artikelnummer
7000036786
Een heldere, felroze rosé boordevol aroma's van rode zomervruchten als aardbeien, frambozen en kersen. Achter die vrolijke fruitigheid zit een kruidig accent. Een volle, vrolijke, toegankelijke rosé met body die zowel als glas op zich als aan tafel tot zijn recht komt. Hij bestaat voor 100% uit tempranillo. De Crin Roja Rosado is een vino de la tierra, de kwaliteitsaanduiding die vergelijkbaar is met een Franse vin de pays. Hij komt uit Castilië, het gebied ten zuiden van Madrid.
Omschrijving
Deze fruitige, lichtkruidige, frisse rosé met 'bite' komt uit Castilië, het grote wijngebied ten zuiden van Madrid. De Crin Roja is een vino de la tierra. Deze kwaliteitsaanduiding is vergelijkbaar met de Franse vin de pays. De heldere, felroze wijn bestaat voor 100% uit de tempranillodruif. Hij is fris, fruitig en frivool genoeg om zo, als glas op zich, van te genieten, maar hij heeft zeker voldoende kracht en body om bij allerlei zonnige gerechten te serveren. Uiteraard bij tapas, maar ook bij Hollandse borrelhapjes, bij een koud buffet, de barbecue, pasta's met zeevruchten of kip, salades. Een multi-inzetbare wijn voor veel momenten en veel mensen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
18411106237051
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8411106237054
Alcohol percentage
11.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Spanje
Ligging wijngaard
De Crin Roja Rosado bestaat voor 100% uit tempranillo. De druiven groeien ten zuiden van Madrid in Castilië.
Flessen per pakket
6
Regio
Castilla La Mancha
Afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Crin Roja, Rosado, Tierra de Castilla
Wijn/Spijs combinatie
Zo'n frisfruitige rosé met beet kan veel hapjes en gerechten aan. Lekker bij tapas, goed gevulde salades, koud buffet met vleeswaren en salades, barbecue, pasta met vlees- en/of tomatensaus, jonge en jongbelegen kaas.
Druivenras
bobal, tempranillo
Jaar
2022
Druivensoort
Tempranillo,Bobal