Crozes-Hermitage Les Meysonniers Blanc

Artikelnummer
7000037821
Fonkelend, bleek geel met groene reflexen. In het bouquet en de soepele, frisse smaak tonen zich kweepeer, pioen en geroosterde amandelen. De 20 tot 40 jaar oude druivenstokken dragen bij aan concentratie en de voortreffelijke kwaliteit. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Omschrijving
Wie de Hermitage-heuvel beklimt, krijgt aan de noordzijde een fraai uitzicht over een golvend groen landschap van boomgaarden, wijngaarden, met daartussen kleine wit-bruine dorpen als accent. Dit is het terrein van Crozes-Hermitage, een district dat zicht rond de Hermitage-rots uitstrekt. Het bestaat uit 11 gemeenten, en volgt de loop van de Rhône. De naam komt van het kleine en stille dorp Crozes-Hermitage. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druivenstokken, die op klei en kiezelgrond staan, zijn tussen de 20 en 40 jaar oud wat de kwaliteit en concentratie zeer ten goede komt. De druiven worden met de hand geoogst en onder lage temperatuur vergist opdat het bouquet zich optimaal kan ontwikkelen. Onze proefnotities vermelden: Fonkelend, bleek geel met groene reflexen. In het bouquet en de soepele, frisse smaak tonen zich kweepeer, pioen en geroosterde amandelen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180020252
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3391180020245
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Lichte hellingen die op het zuiden liggen.
Flessen per pakket
6
Regio
COTES DU RHONE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Crozes-Hermitage "Les Meysonniers" Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Bij Tarbot met een volle paddenstoelen roomsaus met truffel maar ook zeeduivel in een omhulsel van Tandoori of grote garnalen met milde Thaise curry. Combineert ook goed met kalfslende en morielje roomsaus.
Rijping
7 tot 8 maanden in 100% roestvrij stalen tanks om de aromatische expressie die voortkomen uit de marsanne druif te behouden.
Bodem type
Zuidelijk gesitueerde hellingen. De bodem bestaat uit sedimentair gesteente van de rivier de Isère, grote ronde keien.
Druivenras
marsanne,
Jaar
2022
Druivensoort
Marsanne,