Domaine Les Salices Merlot

Artikelnummer
7000030813
Deze smeuïge Merlot met de aantrekkelijke smaak van kersen, bosvruchtenconfiture en zwoele specerijen heeft mooie zuren en precies genoeg 'bite'. De wijn rijpte deels in eikenhouten vaten waardoor hij aan complexiteit heeft gewonnen. Zo'nvriendelijke Merlot met karakter en een uitstekende balans is een fijne begeleider van vlees, gevogelte, pasta en gerechten uit de nieuwegroentekeuken. Schenk hem niet te warm, 16°C is perfect.
Omschrijving
François Lurton maakt al jaren geweldige wijnen inChili, Argentinië, Spanje en natuurlijk ook in zijn vaderland Frankrijk. Op verschillende plaatsen in de Languedoc verbouwt hij druiven en produceert er diverse wijnen. Deze Merlot komt vanDomaine Les Salices. Dit historische wijngoed, meteen traditionele wijnmakerij en kapelletje in de wijngaard, ligt aan de voet van de Montagne Noire,niet ver van Carcassonne, op 30 km afstand van de Middellandse Zee. De wijngaarden hebben een zuidelijke expositie waar ze optimaal van de zon profiteren. De wind zorgt voor de nodige verkoeling. De wijngaardbodem bestaat uit kalkrijke klei; in de richting van de rivier Argent-Double wordt de grond zanderiger. Hier, in het warme zuiden, wordt 's nachts of 's ochtends voor 9 uur geoogst zodat de druiven 'koel' de kelder bereiken. Oogsten voordat de temperatuur stijgt, voorkomt oxidatie en bevordert het behoud van de fruitige aroma's en frisse zuren. Na de vergisting rijpt de helft van de wijn in roestvrijstaal met oog op de fruitige smaak, de andere helft in houten vaten voor extra complexiteit en een ronder mondgevoel. Les SalicesMerlot heeft de geurige aroma's van kersen(jam) enbosbessen(confiture), met daarnaast een fijne snuf zwoele specerijen. Hij is soepel en meegaand,met precies genoeg 'bite'. Daardoor kun je hem zowel bij vlees als vegetarische gerechten serveren. Nu op dronk, bedoeld om jong te drinken,maar zeker nog 2 à 3 jaar houdbaar.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
23480042004005
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3480042004001
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De wijngaarden liggen in de Minervois en hebben een zuidelijke expositie. Dicht bij de rivier Argent-Double is de bodem zandrijk, wat verder ervan af bestaat hij uit kalkrijke klei.
Flessen per pakket
6
Regio
Vin De France Sans C
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Domaine Les Salices Merlot
Wijn/Spijs combinatie
Deze vriendelijke Merlot vol rijp fruit, wat specerijen en een aangename 'bite' is multi-inzetbaar. Hij past bij vlees, gevogelte, pasta en gerechten uit de nieuwe groentekeuken.
Druivenras
merlot,
Jaar
2020
Druivensoort
Merlot,