Erbacher Schlossberg Riesling Auslese

Artikelnummer
7000037512
Schloss Reinhartshausen ligt in het hart van Duitsland's beroemdste Rieslinggebied: de Rheingau. Het is een imponerend domein met meer dan 80 ha wijngaarden. Er worden geweldige wijnen geproduceerd en de Erbacher Schlossberg Riesling Auslese is daarvan een voorbeeld. "Auslese" geeft aan dat de wijn van overrijpe door botrytis aangetaste druiven is gemaakt. Daardoor is de wijn ook elegant zoet met in de smaak intens fruit als perziken, meloen en vijgen en een fluwelen afdronk als slotakkoord. Om met kleine slokjes van te genieten.
Omschrijving
Schloss Reinhartshausen was in het midden van de 19de eeuw eigendom van Prinses Marianne, oudste dochter van Koning Willem I. Zij maakte het tot een centrum van cultuur. Het ligt in het hart van Duitsland's beroemdste Riesling-gebied: de Rheingau. Het is een imponerend domein met meer dan 80 ha wijngaarden, nog altijd in prive bezit. Er worden geweldige wijnen geproduceerd en de Erbacher Schlossberg Riesling Auslese is daarvan een voorbeeld. "Auslese" geeft aan dat de wijn van overrijpe door botrytis aangetaste druiven is gemaakt. Daardoor is de wijn ook elegant zoet met in de smaak intens fruit als perziken, meloen en rozijnen met een fluwelen afdronk als slotaccoord. Een intense karaktervolle dessertwijn om met kleine slokjes van te genieten.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8711709533271
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
4005055013735
Alcohol percentage
9%
Land
Duitsland
Flessen per pakket
12
Regio
Rheingau
Volume
0.375
Wijnkaart omschrijving
Erbacher Schlossberg Riesling Auslese
Wijn/Spijs combinatie
Erbacher Schlossberg Riesling Auslese zal de kroon zijn op een elegant gerecht als gebakken ganzelever maar ook desserts zoals vruchtentaart met een goede zoet/zuur balans als rabarber en abrikozen zullen met deze wijn als begeleider extra lekker worden.
Druivenras
riesling,
Jaar
2013
Druivensoort
Riesling,