Feudo Principi di Butera Syrah

Artikelnummer
7000037790
Intens robijnrood van kleur. Donkere kersen, rood fruit en milde specerijen kenmerken het aroma, zuiverheid, fruit en een goede lengte de smaak. Feudo Principi di Butera staat op de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta. De familie Zonin zag de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee.
Omschrijving
Het is nauwelijks te geloven, maar op de helft van de zuidkust van Sicilië, bij Caltanisetta, groeiden tot 1997 nauwelijks druivenstokken. Toch was dat de plek waar de familie Zonin een landgoed, het Feudo Principi di Butera, van 320 hectare kocht en daarvan 180 beplantte. Zij zagen de potentie: een uniek terroir met een droog, heet klimaat, schoongeblazen door wind van de Middellandse Zee. De wijngaarden zijn allen voorzien van een ingenieus systeem van druppelirrigatie, bedoeld om de bebladering van de wijnstokken in optimale conditie te houden. Feudo, 'heerlijkheid' of simpelweg 'bezit', herrinert aan de eeuwen dat deze grond toebehoord aan dynastieën van prinsen waarvan de naam Butera wellicht terug te voeren zou zijn op koning Re Bute van de Siculi, het volk dat in de 6e eeuw voor Christus het eiland bewoonde. De Rhônedruif Syrah voelt zich hier opmerkelijk op zijn plek aan de Siciliaanse zuidkust. Hij wordt met de hand geoogst en rijpt na de gisting een jaar in tonneaux van 350 liter, gevolgd door een periode in de fles. Proefnotities: Intens robijnrood van kleur. Donkere kersen, rood fruit en milde specerijen kenmerken het aroma, zuiverheid, fruit en een goede lengte in de smaak.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002235022392
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8002235022385
Alcohol percentage
14%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De districten Butera en Riesi in de provincie Caltanisetta.
Flessen per pakket
6
Regio
Sicilia
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Feudo Principi di Butera, Syrah
Wijn/Spijs combinatie
Pasta, bijvoorbeeld gevuld (ook met pikante saus), ragout van gevogelte of haas, stoofschotels, gerijpte Pecorino en kruidige kazen.
Druivenras
syrah,
Jaar
2021
Druivensoort
Syrah,