Great Expectations Merlot

Artikelnummer
7000017510
Bouquet van rode bessen, gedroogde pruimen, met donkere chocolade en een vleugje koffie. De zachtesmaak met rijpe, soepele tannines zorgt voor een heerlijke finale. Het Goedverwacht Estate ligt in de Breederivier vallei in het district Robertson. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde wijnmaker Jan du Toit tot de serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het jaar ervoor overtreffen.
Omschrijving
Het Zuid-Afrikaanse estate Goedverwacht ligt in deBreederivier vallei in het district Robertson Valley, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. De 130 ha. tellende wijngaard heeft verschillende soorten terroir waar de verschillende druivensoorten op zijn afgestemd. Het warme en droge klimaat en het ontbreken van zware industriezorgen voor ideale omstandigheden. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen. De kraanvogels op het etiket zijn vliegend afgebeeld en staan met hun beweging symbool voor het constant zoeken en streven naar verbetering ennieuwe horizons. Op een terroir van klei en kalk is gekozen voor de merlot waarbij de gematigde temperatuur overdag en koele nachten zorgen voor een ideale rijping. De druivenmost wordt onder gecontroleerde temperatuur vergist waarna de jongewijn tijdens een lagering van 7 maanden een 'kus' van Frans eikenhout krijgt alvorens te worden gebotteld.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
16005915000054
EAN Code Fles
6005915000057
Alcohol percentage
13%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Zuidelijke helling
Flessen per pakket
6
Regio
Robertson region
Afsluiting
Stelcap
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Great Expectations Merlot
Wijn/Spijs combinatie
Smakelijke combinaties zijn te maken met: Vlees: rundvlees, op alle mogelijke manieren bereid, zowel bijvoorbeeld geroosterd als gestoofden hartige vleestaarten. Pasta's Harde, liefst belegen of oude kaas.
Druivenras
merlot,
Jaar
2021
Druivensoort
Merlot,