Great Expectations Sauvignon Blanc

Artikelnummer
7000037559
Een uitbundig bouquet van passievruchten, rijpe vijgen en kruisbessen. De smaak heeft volume maar is niet te zwaar met een fantastische balans tussen fruit en frisse zuren met een lange afdronk. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen.
Omschrijving
Het Zuid-Afrikaanse estate Goedverwacht ligt in deBreederivier vallei in het district Robertson Valley, zo'n 150 km ten oosten van Kaapstad. De 130 ha. tellende wijngaard heeft verschillende soorten terroir waar de verschillende druivensoorten op zijn afgestemd. Het warme en droge klimaat en het ontbreken van zware industriezorgen voor ideale omstandigheden. Het beroemde boek Great Expectations (Grote Verwachtingen) van de Engelse schrijver Charles Dickens inspireerde eigenaar en wijnmaker Jan du Toit tot een serie gelijknamige wijnen waarvan bij ieder komend oogstjaar de 'expectations' omtrent de kwaliteit die van het vorige jaar overtreffen. De kraanvogels op het etiket zijn vliegend afgebeeld en staan met hun beweging symbool voor het constant zoeken en streven naar verbetering ennieuwe horizons. Op de oevers van de Breede rivier, op een alluviale terroir met een goede drainage presteert de sauvignon blanc uitstekend. De druiven worden 's nachts geplukt waarna Jan vande koele druiven alleen het zgn. 'free run juice' gebruikt. Dit is het beste sap dat na het ontstelen en kneuzen van de druiven vrij komt zonder dat er geperst wordt. Na de gisting onder gecontroleerde temperatuur rijpt de jonge wijn nog2 maanden op zijn lie alvorens te worden gebotteld.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
16005915000023
EAN Code Fles
6005915000026
Alcohol percentage
13%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Op de oevers van de Breede rivier
Flessen per pakket
6
Regio
Robertson region
Afsluiting
Stelcap
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Great Expectations Sauvignon Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Een plezierige tafelpartner voor o.a. Charcuterie: ham, worst, pâté of een terrine van varkensvlees Salades: zowel groene als van tomaten Schaal- en schelpdieren Vis: zowel zee- als zoetwatervis; de eventuele saus erbij moet liefst wat fris zijn, zoals een beurre blanc of een saus met citroen of zuring Groenten: asperges
Druivenras
sauvignon blanc,
Jaar
2023
Druivensoort
Sauvignon Blanc,