L'Impossible Chardonnay

Artikelnummer
7000031067
Bleekgeel van kleur, een fraai bouquet met tonen van honing, bloemen, citrus en appels dat zich voortzet in de toegankelijke smaak. Als tafelpartner zeer veelzijdig; geslaagde combinaties zijn te maken met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte zoals kip en kalkoen, romige witschimmelkazen (bijvoorbeeld brie). Maar ook 'zomaar' als glas bij een hartig hapje is deze wijn een succes.
Omschrijving
Het Californië van Frankrijk', zo wordt de Languedoc wel genoemd. Want dit immense, uit drie Zuid-Franse departementen bestaande gebied heeft net als de beroemde Amerikaanse staat veel zon, veel microklimaten, veel verschiilende terreinen, veel bodemsoorten én een magnifiek wijnpotentieel. En sinds eind jaren zeventig profileert deze streek zich steeds nadrukkelijker als leverancier van kwaliteit. Chardonnay is een druivensoort met een indrukwekkende reputatie. Kenners en andere wijnliefhebbers beschouwen de chardonnay als de belangrijkste kwaliteitsdruif ter wereld. Zijn wiegje stond ooit in de Bourgogne maar tegenwoordig wordt deze nobele druivensoort in bijna alle wijnlanden verbouwd. Zo ook in de Languedoc. De druiven voor deze wijn groeien op de betere hellingen in de streek en worden met zorg geselecteerd. Het resultaat mag er zijn; Bleekgeel van kleur, een fraai bouquet met tonen van honing, bloemen, citrus en appels dat zich voortzet in de toegankelijke smaak. De wijn is geheel op dronk en komt het best tot zijn recht bij een serveertemperatuur tussen de 10 en 12 C.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
08717472288981
Uitgesloten voor e-commerce
Ja
EAN Code Fles
8717472288974
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen in de Languedoc.
Flessen per pakket
12
Regio
PAYS D'OC
Afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.375
Wijnkaart omschrijving
L'Impossible Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte zoals kip en kalkoen, romige witschimmelkazen (bijvoorbeeld brie). Maar ook 'zomaar' als glas bij een hartig hapje.
Druivenras
chardonnay,
Jaar
2021
Druivensoort
Chardonnay,