La Combe Pilate Viognier Bio

Artikelnummer
7000039411
Bleekgouden kleur, in het bouquet tonen van bergamot en vuursteen. Frisse smaak met impressies van abrikozen en kamperfoelie waarbij de zuurgraad mooi in balans is met volle karakter van de druivensoort. De rustieke, minerale afdronk zorgt voor een mooi fraaie finale. La Combe Pilate (het Dal van Pilatus) ligt zo'n 15 km ten noorden van Tain-l'Her mitage en draagt als herkomstbenaming de IGP (indication Géographique Protégée)Collines Rhodaniennes.
Omschrijving
La Combe Pilate (het Dal van Pilatus) ligt zo'n 15 km ten noorden van Tain-l'Hermitage en draagt als herkomstbenaming de IGP (Indication Géographique en Protégée) Collines Rhodaniennes, een beschermd herkomstgebied dat in 1992 door de EU in het leven is geroepen voor typische Noord Rhône wijnen. De viognier geeft een kleine oogst en is gevoelig voor coulure. Dat deze druivensoort hier zo goed gedijt is te danken aan het microklimaat; het waait er bijna altijd, zodat de wijngaarden goed worden geventileerd en schimmelziekten geen kans krijgen. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een leveedige legende genoemd. Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven worden met de hand geoogst en na de persing volgt een koele fermentatie (tussen 16º - 18º C). Aansluitend volgt een malolactische gisting en rijping van 8 å 9 maanden op zijn lie om frisheid en karakter van de druivensoorten te behouden. Dit gebeurt op zgn. demi-muids (eiken vaten van 600 liter, karakteristiek voor de Rhône streek). Proefnotities: Bleekgouden kleur, in het bouquet tonen van bergamot en vuursteen. Frisse smaak met impressies van abrikozen en kamperfoelie waarbij de zuurgraad mooi in balns is met volle karakter van de druivensoort. De rustieke , minerale afdronk zorgt voor een mooie fraaie finale.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180020146
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3391180020146
Alcohol percentage
13.5%
Land
Frankrijk
Flessen per pakket
6
Regio
Vin De France Sans C
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
La Combe Pilate Viognier
Wijn/Spijs combinatie
Schaal- en schelpdieren: krab, kreeft, coquilles Saint-Jacques en een klassieke gratin van rivierkreeftstaartjes. Oosterse gerechten: niet te hete curry's. Gevogelte: kruidige kipgerechten, kalkoen.
Bodem type
Klei, kwartshoudend kiezelstenen, klaksteen en löss.
Druivenras
viognier,
Jaar
2022
Druivensoort
Viognier,