Lenotti le Folaghe Lugana Bianco

Artikelnummer
7000039158
Le Folaghe is een droge wijn met een intens fruitig bouquet en goede structuur. De frisse zuren zijn mooi in balans met de naar groene appels geurende en smakende wijn. Lekker bij vis, schaal- en schelpdieren en antipasti.
Omschrijving
In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het dorpje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen. Na diverse investeringen en renovaties is de familie Lenotti zich volledig gaan toeleggen op het gehele proces van druif tot een schitterend eindproduct voor de verwende wijnconsument. De familie Lenotti heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio's: 'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra en 'Vigna la Giara' in Bardolino Classico. De Trebbiano di Lugana-druiven groeien de oude gletsjerheuvels in het zuiden van het Gardameer. Le Folaghe is een droge wijn met een intens fruitig bouquet en goede structuur. De frisse zuren zijn mooi in balans met de naar groene appels geurende en smakende wijn. Lekker bij vis, schaal- en schelpdieren en antipasti.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8000305004132
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8000305004033
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Deze wijn wordt gemaakt van Trebbiano di Lugana-druiven uit de heuvels ten zuiden van het Gardameer in Lugano bij de dorpjes Pozzolengo en Sirmione.
Flessen per pakket
6
Regio
Veneto
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Lenotti le Folaghe Lugana Bianco
Wijn/Spijs combinatie
Vis, schelp- en schaaldieren en anitpasti.
Druivenras
trebbiano,
Jaar
2023
Druivensoort
Trebbiano,