Lenotti Massimo Veneto Rosso

Artikelnummer
7000009283
Deze wijn toont het beste van Italië's: finesse en elegantie. In de geur overheersen leer, hout, vanille, truffel en cacao die in de smaak worden aangevuld met veel zwarte bessen. Door de rijping op diverse soorten eikenhout zijn de tannines mooi afggerond en de aroma's van toast en vanille goed geïntegreerd. Een echte topper!
Omschrijving
In het vriendelijke noordoosten van Italië, aan de oevers van het Gardameer en dicht bij het dorpje Bardolino, ligt het wijndomein van de familie Lenotti. De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Al aan het begin van de vorige eeuw had men een uitstekende regionale reputatie voor de lokale wijnen. Massimo Rosso is afkomstig van het heuvelachtig gebied aan de oostelijke kant van het Gardameer. De bodem is kiezelig en is van oorsprong morene (uitlopers van de gletsjers in de ijstijd). Deze wijn toont het beste van Italie's wijnmakers: finesse, elegantie. In de geur overheersen leert, hout, vanillie, truffel en cacao die in de smaak worden aangevuld met veel zwarte bessen. Door de rijping op diverse soorten eikenhout zijn de tannines mooi afgerond en de aroma's van toast en vanille goed geintegreerd. Italiaanse topper met elegantie en finesse!
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8000305005160
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8000305005061
Alcohol percentage
14.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Deze wijn is afkomstig van het heuvelachtig gebied aan de oostelijke kant van het Gardameer, rondom de dorpjes Bardolino, Lazise, Cavaion en Garda. De bodem is kiezelig en is van oorsprong morene (uitlopers van de gletsjers in de ijstijd). De wijngaard 'La Pra' ligt in de heuvels aan de oostzijde van het Gardameer.
Flessen per pakket
6
Regio
Veneto
Afsluiting
Plastic Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Lenotti Massimo Veneto Rosso
Wijn/Spijs combinatie
Rood vlees, wild, gebraad, stoofschotels
Druivenras
Grapes, corvina, sangiovese
Jaar
2017
Druivensoort
Corvina,Sangiovese,Grapes