M.Chapoutier Gigondas Rouge

Artikelnummer
7000038773
Robijnrood, krachtige maar fijne aroma's van aardbeienjam en peper. In de smaak ook florale tonen, kruidig en fraaie, rijpe tannines. Een wijn die verwarmt als een haardvuur. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes
Omschrijving
Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een brokkelig gebergte, ligt het stokoude dorp Gigondas. Bijna 20 jaar lang heeft deze gemeente deel uit gemaakt van de Côtes du Rhône-Villages, maar in 1971 ontving het dorp zijn eigen appellation contrôlée. De druivenstok doet het hier uitstekend, andere gewassen kunnen hier nauwelijks gedijen; daarvoor is de bodem te arm. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven voor deze Gigondas worden met de hande geoogst en traditioneel gevinifieerd waarna de wijn deels 12 tot 16 maanden op eiken vaten rijpt alvorens te worden gebotteld. Proefnotities: Robijnrood, krachtige maar fijne aroma's van aardbeienjam en peper. In de smaak ook florale tonen, kruidig en fraaie, rijpe tannines. Een wijn die verwarmt als een haardvuur.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3391180020603
EAN Code Fles
3391180020597
Alcohol percentage
15%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een brokkelig gebergte, ligt het stokoude dorp Gigondas. De druivenstok doet het hier uitstekend op de zeer arme bodem.
Flessen per pakket
6
Regio
COTES DU RHONE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Gigondas
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij boeuf en daube, lamsbout en confits van eend. Kaas: Blue de Tignes, Langres.
Rijping
Een deel van de wijn rijpt in eiken vaten voordat deze wordt geblend met het andere deel. 12 tot 16 maanden rijping op vat voor dat de wijn wordt gebotteld.
Druivenras
Mourvèdre, grenache noir, syrah
Jaar
2022
Druivensoort
Grenache Noir,Mourvèdre,Syrah