Murphy Goode California Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
7000038309
Weldadig bouquet van zwarte kersen met een vleugjezoethout dat zich voortzet in de smaak die ook ooknog eens flirt met chocolade, vanille en een pietsje eikenhout. De beste Californische cabernets vormen hét bewijs dat een warm klimaat van grote invloed is op de rijkdom van de wijn. Inhet verleden waren ze vaak te krachtig, te gevuld,te vermoeiend, maar tegenwoordig streven de wijnmakers steeds vaker naar finesse en complexiteit en Murphy-Goode vormt daar geen uitzondering op.
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Murphy-Goode die in 1985 was opgericht door de vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready. Voor de treffendste voorbeelden vande invloed van onbeperkte zonneschijn op een blauwe druivensoort in het algemeen en de cabernetsauvignon in het bijzonder, kijken we naar een vande zwaargewichten van Californië. Volle en rijp-op-het-pruimachtige-af cabernets zijn hier niet moeilijk te vinden. De beste Californische cabernets vormen hét bewijs dat een warm klimaat van grote invloed is op de rijkdom van de wijn. Inhet verleden waren ze vaak te krachtig, te gevuld,te vermoeiend, maar tegenwoordig streven de wijnmakers steeds vaker naar finesse en complexiteit en Murphy-Goode vormt daar geen uitzondering op. Een kleine aanvulling van merlot,petit verdot en cabernet franc zorgt voor extra complexiteit en verdieping in deze heerlijke wijn.Weldadig bouquet van zwarte kersen met een vleugjezoethout dat zich voortzet in de smaak die ook ooknog eens flirt met chocolade, vanille en een pietsje eikenhout.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20083722870049
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
83722870045
Alcohol percentage
13.5%
Land
VS
Ligging wijngaard
Californië
Flessen per pakket
6
Regio
CALIFORNIA
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Murphy-Goode California Cabernet Sauvignon
Wijn/Spijs combinatie
Een ideale 'eetwijn' die met name vleesgerechten schitterend kan omlijsten zoals: Rundvlees, steak van de grill, kalfslever, lamsvlees in allerlei vormen, waaronder lamsbout en lamsrug. Wild: kleinwild als bijvoorbeeld haas (hazenrug),duif en wilde eend. Harde kazen, in het bijzonder een belegen Goudse.
Druivenras
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot,
Jaar
2021
Druivensoort
Cabernet Sauvignon,Merlot,Petit Verdot,Cabernet Franc,