Murphy Goode Liar's Dice Zinfandel

Artikelnummer
7000033613
Frambozen, zwarte kersen en bramenjam bepalen bouquet en smaak die gevat is in rijpe, zachte tannines. Bovenal sappig? juicy as ever! Een wijn waarvan - inderdaad - één glas géén glas is. Er worden zowel rode, witte als rosé wijnen van de zinfandel gemaakt maar de meeste aandacht verdienen de traditioneel bereide, op vat gerijpterode wijnen, want daarin worden kracht en klasse op vaak verrukkelijke wie gecombineerd. Deze Zinfandel van Murphy-Goode, die 16 maanden gelagerd is op Frans en Amerikaans eiken, is
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Murphy-Goode die in 1985 was opgericht door de vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready die op dit idee kwamen tijdens een spelletje Liar's Dice (blufpoker) waarmee de naam van de wijn verklaard is. Sonoma County ligt zo'n 50 km ten noordwesten van Napa Valley en ook hier heeft de verkoelende mist vanuit de Baai van San Francisco een positief effect op de rijpende druiven. De zinfandel is een kind van Californië. De oorsprong is in raadselen gehuld (hoewel uit DNA-analyses blijkt dat hij identiek is aan de primitivo in Zuid-Italië). Er worden zowel rode, witte als rosé wijnen van gemaakt maar de meeste aandacht verdienen de traditioneel bereide, op vatgerijpte rode wijnen, want daarin worden kracht enklasse op vaak verrukkelijke wijze gecombineerd. Deze Zinfandel van Murphy-Goode, die 16 maanden gelagerd is op Frans en Amerikaans eiken, is hiervan een schoolvoorbeeld. Frambozen, zwarte kersen en bramenjam bepalen bouquet en smaak die gevat is in rijpe, zachte tannines. Bovenal sappig? juicy as ever! Een wijn waarvan - inderdaad - één glas géén glas is.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20083722930132
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
00083722930138
Alcohol percentage
15.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
VS
Ligging wijngaard
Sonoma County
Flessen per pakket
6
Regio
CALIFORNIA
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Murphy-Goode Liar's Dice Zinfandel
Wijn/Spijs combinatie
Warmbloedige begeleider van alles wat van de grillkomt of gerookt is. Rund- en varkensvlees, dat ookpittig gekruid mag zijn en ook goed inzetbaar bij al dan niet kruidige wildgerechten van o.a. wild zwijn en haas. Hartige roodschimmelkazen, rijpe harde kazen (waaronder Leidse, Goudse met komijn en Friese nagelkaas), blauwschimmelkazen.
Druivenras
zinfandel,
Jaar
2016
Druivensoort
Zinfandel,