Nielson Chardonnay

Artikelnummer
7000038549
Ananas, citrus, appels, vijgen, honing en uitbundig tropisch fruit heersen in het bouquet waarna de romige smaak dit alles heel mooi omlijst. De fraaie structuur en mineraliteit verzorgen een lange afdronk. De wijnmaker koos de druiven van de grindhoudende grond in Sta. Rita Hills voor de mineraliteit, die van Los Alamos voor de rijpe fruit aroma's en die van Santa MariaValley voor een levendige zuurgraad. 16 maanden rijping op zgn. neutraal Frans eiken (= vaten van5 jaar en ouder), waardoor de frisheid is bewaard.
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Nielson. Deze werd in 1964 gestichtdoor Uriel J. Nielson en geldt als de eerste en dus oudste commerciële wijngaard van Santa Barbara. Op leeftijd, maar niet ouderwets wat ondermeer blijkt uit hun bottelingen die worden afgesloten met moderne schroefdoppen om de wijnen zuiver, fris en levendig te houden. Santa Barbara ligt even ten noorden van Los Angeles waar de druiven langzaam rijpen in een koel klimaat met name bepaald door de frisse wind vanaf de Stille Oceaan. De terroir, van nature goed gedraineerd, kent variaties die door de wijnmaker optimaal benut wordt. Zo neemt hij de druiven van de grindhoudende grond in Sta. Rita Hills voor de mineraliteit, die van Los Alamos voor de rijpe fruit aroma's en die van Santa Maria Valley voor een levendige zuurgraad. 16 maanden rijping op zgn. neutraal Frans eiken (= vaten van 5 jaar en ouder), waardoor de frisheid bewaard blijft. Ananas, citrus, appels, vijgen, honing en uitbundig tropisch fruit heersen in het bouquet waarna de romige smaak dit alles heel mooi omlijst.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20732099038681
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
00732099038687
Alcohol percentage
14%
Land
VS
Ligging wijngaard
Santa Barbara County (Californië) Sta. Rita Hills, Los Alamos en Santa Maria Valley
Flessen per pakket
6
Regio
Santa Barbara
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Nielson Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Een heerlijke omlijsting van schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend), konijn en romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaource en vergelijkbare soorten.
Druivenras
chardonnay,
Jaar
2021
Druivensoort
Chardonnay,