Nielson Pinot Noir

Artikelnummer
7000016396
Helder bouquet en smaak van frambozen, cranberry en zwarte kersen vermengd met een vleugje rozenblaaadjes en zwarte thee. De lange afdronk heeft een karakteristieke rokerigheid. De wijnmaker koos de druiven van de grindhoudende grond in Sta. Rita Hills voor de mineraliteit, die van Los Alamos voor de rijpe fruit aroma's en die van Santa MariaValley voor een levendige zuurgraad. Om de kenmerkende fruitige eigenschappen vast te houden bestaattijdens de rijping slechts 5% van de vaten uit nieuw Frans eiken.
Omschrijving
In 1974 kocht Jess Jackson 32 ha land in Lakeport,Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Nielson. Deze werd in 1964 gestichtdoor Uriel J. Nielson en geldt als de eerste en dus oudste commerciële wijngaard van Santa Barbara. Op leeftijd, maar niet ouderwets wat ondermeer blijkt uit hun bottelingen die worden afgesloten met moderne schroefdoppen om de wijnen zuiver, fris en levendig te houden. Santa Barbara ligt even ten noorden van Los Angeles waar de druiven langzaam rijpen in een koel klimaat met name bepaald door de frisse wind vanaf de Stille Oceaan. De terroir, van nature goed gedraineerd, kent variaties die door de wijnmaker optimaal benut wordt. Zo neemt hij de druiven van de grindhoudende grond in Sta. Rita Hills voor de mineraliteit, die van Los Alamos voor de rijpe fruit aroma's en die van Santa Maria Valley voor een levendige zuurgraad. Om de kenmerkende fruitige eigenschappen vast te houden bestaat tijdens de rijping slechts 5% van de vaten uit nieuw Frans eiken.Helder bouquet en smaak van frambozen, cranberry en zwarte kersen vermengd meteen vleugje rozenblaadjes en zwarte thee. De langeafdronk heeft een karakteristieke rokerigheid.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20732099038698
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
00732099038694
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
VS
Ligging wijngaard
Sta. Rita Hills, Los Alamos en Santa Maria Valley
Flessen per pakket
6
Regio
Santa Barbara
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Nielson Pinot Noir
Wijn/Spijs combinatie
Past bij: Rundvlees, vleesschotels met paddestoelen. Wild: in allerlei vormen: haas, hert, ree, wild zwijn, duif, kwartel, eend, fazant. Zalm, gerookt of van de grill (wijn licht koelen). Kaas: de nootachtige Maasdammer.
Druivenras
pinot noir,
Jaar
2016
Druivensoort
Pinot Noir,