Pasqua Y by 11 Minutes Rosato

Artikelnummer
7000039498
De “Y by 11 Minutes rosé is complex, frisheid, heeft structuur en elegantie, rijk fruit in de smaak en is in balans. De corvina is de belangrijkste druif in deze blend; hij geeft mooie zuren en een rood fruit. De trebbiano biedt delicate aroma’s van citrus en witte bloemen wat elegantie brengt en lengte aan de wijn. Tot slot geeft de carmenère druif een goede structuur aan de wijn. De delicate tonen van vanille en toast zijn ontstaan door de rijping op eikenhout wat geresulteerd heeft in een complexe en rijpe rosé die gastronomisch zeer goed inzetbaar is bij verschillende gerechten.
Omschrijving
Deze prachtige rosé is het resultaat van subtiele blend van twee inheemse druivensoorten; corvina en trebbiano di Lugana en één internationale variëteit; de carmenère. De blauwe druiven worden gevinifieerd na een zeer zachte persing. De witte trebbiano druiven ondergaan een lichte maceratie op de schil gedurende 8 tot 10 uur. De most wordt gekoeld en overgebracht in roestvrij stalen tanks, waar het blijft totdat de vaste delen van de vloeistof zijn gescheiden. Alcoholische vergisting volgt bij een temperatuur tussen 13° en 16° C. Deze vergisting wordt dagelijks gecontroleerd, 10% van de blend rijpt dan in nieuwe vaten van Frans eiken die medium getoast zijn en 30% van de blend rijpt gedurende 4 maanden in Franse eikenhouten barriques die twee maal zijn gebruikt. De “Y by 11 Minutes rosé is complex, frisheid, heeft structuur en elegantie, rijk fruit in de smaak en is in balans. De corvina is de belangrijkste druif in deze blend; hij geeft mooie zuren en een rood fruit. De trebbiano biedt delicate aroma’s van citrus en witte bloemen wat elegantie brengt en lengte aan de wijn. Tot slot geeft de carmenère druif een goede structuur aan de wijn. De delicate tonen van vanille en toast zijn ontstaan door de rijping op eikenhout wat geresulteerd heeft in een complexe en rijpe rosé die gastronomisch zeer goed inzetbaar is bij verschillende gerechten.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8007880164855
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8007880164800
Alcohol percentage
13%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Geselecteerde wijngaarden aan de zuidkant van het Gardameer
Flessen per pakket
6
Regio
Veneto
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Een gastronomische rosé met delicate tonen van vanille en toast die zijn ontstaan deels door rijping op eikenhout. Een mooie, complexe en rijpe rosé die zeer goed inzetbaar is bij verschillende gerechten.
Wijn/Spijs combinatie
Pasta met burrata en groente, vis gegrild of uit de oven, witte en delicate vleesgerechten, zoals gebraden kip of kalfsvlees. Ook goed te combineren met delicate geiten- of koeienkazen.
Druivenras
Carménère, corvina, trebbiano
Jaar
2021
Druivensoort
Corvina,Trebbiano,Carménère