Piedra Negra Gran Malbec

Artikelnummer
7000038977
De eerste impressies zijn tonen van rood fruit (pruimen, bramen) gevolgd door een vleug van koffie en vanille. De stevige smaak is fruitig meteen zweem van viooltjes, afgerond met elegante tannines en een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat. Deze Gran Malbec komt voor 50% van de côt, een kloon van de malbec die deze premium wijn spanning en frisheid geeft. Een lage opbrengst van 30 hl/ha van 35 jaar oude druivenstokken draagt bij aan de hoge kwaliteit evenals een rijping van 15 maanden op Frans eiken.
Omschrijving
Ondanks zijn status als buitenlander was François Lurton de eerste die in Argentinië met het druivenras malbec van start is gegaan. Als pionierstichtte hij in de Uco-vallei zijn Bodega Piedra Negra. Op basis van zijn expertise die hij over dehele wereld heeft opgedaan, introduceerde Lurton onmiddellijk milieuvriendelijke wijnbouw. Daarbij werd hij geholpen door het relatief droge klimaat waarin de druiven groeien en er daarom sowieso weinig bestrijdingsmiddelen en anti-schimmel producten nodig zijn. De van oorsprong Franse malbec is hier op (1100 meter!) hoogtestage in de Andes en dat doet hem goed. De intensiteit van hetzonlicht in de hooggelegen wijngaarden helpt mee om tot heerlijke resultaten te komen met fans overde hele wereld die houden van lekkere sappige wijnen met veel zwart en rood fruit en een zacht mondgevoel. Deze Gran Malbec komt voor 50% van de côt, een kloon van de malbec die deze premium wijnspanning en frisheid geeft. Een lage opbrengst van30 hl/ha van 35 jaar oude druivenstokken draagt bij aan de hoge kwaliteit. De klassieke vinificatie en een rijping van 15 maanden op Franseiken (50% nieuw en 50% vaten van 1 eerder oogstjaar) zorgen voor de finishing touch. Proefnotities: De eerste impressies zijn tonen vanrood fruit (pruimen, bramen) gevolgd door een vleug van koffie en vanille. De stevige smaak is fruitig met een zweem van viooltjes, afgerond met elegante tannines en een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
23480042302019
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3480042302015
Alcohol percentage
15.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Op 1100 meter hoogte
Flessen per pakket
6
Regio
Uco Valley
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Piedra Negra, Gran Malbec
Wijn/Spijs combinatie
Ideaal om te combineren met rund- en kalfsvlees opalle mogelijke manieren bereid, lamsvlees van de grill of uit de oven, varkensvlees van de grill, vleesgerechten met truffel of andere paddestoelen,stoofpotten.
Druivenras
malbec,
Jaar
2018
Druivensoort
Malbec,