Rocca di Montemassi Le Focaie Sangiovese Igt

Artikelnummer
7000031265
In zijn jeugd dieprood met paarse schaduwen en herinnert aan kersen, donkere bessen en viooltjes. Harmonieus in de mond, met een kenmerkende frisheid en goede lengte. Het wijngoed Rocca di Montemassi ligt in de Maremma, een streek in het zuidwesten van Toscane aan de Tyrreense Zee die wel 'het onbekende Toscane' wordt genoemd. De grond is veelal van vulkanische samenstelling en vormt een uitstekend terroir voor verschillende druivenrassen waaronder de sangiovese.
Omschrijving
Pijnbomen, olijven, oleanders en kurkeiken markeren het wijngoed Rocca di Montemassi van de familie Zonin. Van het grote domein is zo'n 160 hectare met druivenstokken beplant. Het ligt in de streek Maremma in het zuidwesten van Toscane aan de Tyrreense Zee die wel 'het onbekende Toscane' wordt genoemd. De grond is veelal van vulkanische samenstelling en vormt een uitstekende terroir voor verschillende druivenrassen waaronder de sangiovese. De wijn heeft recht op de DOC Maremma Toscana. Wijnmaker en oenoloog werken nauw samen om het karakter van het gebied optimaal tot uiting te brengen in de wijnen, en met succes. Kenmerk is een elegante aardsheid. De druiven komen uit het Roccastrada district. Het gaat hier om een volbloed sangiovese, de druif die ter plaatse morellino wordt genoemd. Fenologisch geheel uitgerijpte druiven worden vergist op roestvrij staal en na de malolactische gisting wordt de jonge wijn gelagerd op foeders van Frans eiken. Proefnotities: In zijn jeugd dieprood met paarse schaduwen en herinnert aan kersen, donkere bessen en viooltjes. Harmonieus in de mond, met een kenmerkende frisheid en goede lengte.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002235023320
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8002235023313
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
In de heuvels tussen de Colline Metallifere en de Tyrreense Zee.
Flessen per pakket
6
Regio
Toscane
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Tenuta Rocca di Montemassi, Le Focaie
Wijn/Spijs combinatie
Carpaccio (van rundvlees), Parmaham, salami en andere worstsoorten, spaghetti bolognese, ravioli, canneloni, lasagne en pizza. Past ook bij rund-, varkens- of kalfsvlees (ook van de grill of barbecue) en Pecorini.
Rijping
9 maanden op eiken vaten van 100 liter.
Bodem type
Mengsel van mineralen door de ligging aan de voet van een metaalhoudende berg.
Druivenras
merlot, sangiovese, syrah
Jaar
2020
Druivensoort
Sangiovese,Syrah,Merlot