Salices Chardonnay

Artikelnummer
7000037877
Prachtig voorbeeld van een Chardonnay uit de Languedoc met het sappige van rijpe perzik en milde, frisse zuren die de smaak zo lekker levendig maken. Korte rijping in grote vaten van ouder hout zorgt voor een aangenaam rond mondgevoel. Dit is een heerlijke wijn voor zo en eentje die makkelijk samengaat met vele verschillende gerechten. Domaine Les Salices komt van François Lurton, de man die ook in Chili, Argentinië en Spanje fantastische wijnen produceert.
Omschrijving
François Lurton staat bekend als een deskundige wijnpionier die van vernieuwing houdt. Al jaren maakt hij geweldige wijnen in Chili, Argentinië, Spanje en natuurlijk ook in zijn vaderland Frankrijk. François komt uit een wijnmakersfamilie. Als enig lid van het gezin bezit hij geen wijngaarden in Bordeaux, maar wel in het zuiden van Frankrijk. Op verschillende plaatsen in de Languedoc verbouwt hij druiven en produceert er diverse wijnen. De chardonnay voor Domaine Les Salices komt van een wijngaard in de Minervois, niet ver van de mooie, oude stad Carcassonne. De bodem bestaat uit kalkrijke klei; in de richting van de rivier Argent-Double wordt de grond zanderiger. De wijngaard ligt op het zuiden waar de druiven optimaal van de zon profiteren. De wind zorgt voor de nodige verkoeling. Domaine Les Salices is een heerlijke, toegankelijke Chardonnay met de sappige smaak van zongerijpte perzik en speelse tonen van jasmijn encitrusbloesem. De ronde structuur samen met een hint van geroosterde noten en vanille verwijzen naar houtrijping. Doordat de wijn maar een paar maanden in grote vaten van ouder hout is opgevoed,blijft zijn fruitige kant goed behouden. In zijn geheel komt hij zacht en rond over met opwekkende zuren in de afdronk. Nu op dronk, bedoeld om jong te drinken, maar zeker nog 2 jaar houdbaar.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
23480041001012
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3480041001018
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De druiven komen van verschillende wijngaarden dieallemaal in de Minervois liggen, niet ver van Carcassonne. Ze hebben een zuidelijke expositie enbodems van kalkrijke klei en zand.
Flessen per pakket
6
Regio
LANGUEDOC
Afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Domaine Les Salices Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Een wijn om zo van te genieten en hij past goed bij zalm, kip, kalfsvlees, pasta/risotto met paddenstoelen en rijpe kaas als Comté.
Druivenras
chardonnay,
Jaar
2022
Druivensoort
Chardonnay,