Sanctus Chardonnay

Artikelnummer
7000039198
Bleekgeel van kleur, een fraai bouquet met tonen van honing, bloemen, citrus en appels dat zich voortzet in de toegankelijke smaak. Als tafelpartner zeer veelzijdig; geslaagde combinaties zijn te maken met schaal- en schelpdieren, vis, kalfs - en varkensvlees, gevogelte zoals kip en kalkoen, romige witschimmelkaas zoals Brie. Maar ook 'zomaar' als glas bij een hartig hapje is deze wijn een succes.
Omschrijving
Chardonnay is een druivensoort met een indrukwekkende reputatie. Kenners en andere wijnliefhebbers beschouwen de chardonnay als de belangrijkste kwaliteitsdruif ter wereld. Zijn wiegje stond ooit in de Bourgogne maar tegenwoordig wordt deze nobele druivensoort in bijna alle wijnlanden verbouwd. Zo ook in het zonnige Franse zuiden, in de Languedoc streek. De druiven voor deze wijn groeien op de betere hellingen in de streek en worden met zorg geselcteerd. Het resultaat mag er zijn: Bleekgeel van kleur, een fraai bouquet met tonen van honing, bloemen, citrus en appels dat zich voortzet in de toegankelijke smaak. De wijn is geheel op dronk en komt het best tot zijn recht bij een serveertemperatuur tussen de 10 en 12C. Als tafelpartner zeer veelzijdig; geslaagde combinaties zijn te maken met o.a. schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte zoals kip en kalkoen, romige w itschimmelkazen zoals Brie. Maar ook 'zomaar' al s glas bij een hartig hapje is deze wijn een echteallemansvriend in de positieve zin van het woord.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3181340362625
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3181340362519
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De chardonnay wordt verbouwd op de betere hellingen in de Languedoc streek.
Flessen per pakket
6
Regio
Vin De France Sans C
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Sanctus Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Schaal- en schelpdieren, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte zoals kip en kalkoen, romige witschimmelkazen zoals Brie. Ook 'zomaar' als glas bij een hartig hapje.
Druivenras
chardonnay,
Jaar
2022
Druivensoort
Chardonnay,