Santa Catarina Chianti Classico Gran Selezione

Artikelnummer
7000008273
Intens robijnrood, zowel krachtig als elegant bouquet van rijp rood fruit met florale impressies(lelies) dat zich voortzet in de volle smaak met zachte tannines en een lange afdronk. Santa Cristina is de naam van de wijngaard, 5 ha groot, gelegen op 550 meter hoogte op de zuidkant van de heuvel met een terroir die rotsachtig is met klei en leisteen. 14 maanden lagering, 50% op barriquesen de rest op Sloveens eiken. Na botteling rijpen de flessen 18 maanden in de kelders van Castello di Albola. Rijpingspotentieel: 20 jaar.
Omschrijving
De verschillende districten waar Chianti wordt gemaakt liggen als een slordige inktvlek gegroepeerd rond de kunststad Florence. In het hart, Chianti Classico, het meest oorspronkelijke en bekendste district. Hier is de Chianti geconcentreerder en wordt mooier oud dan gewone Chianti's. De druivensoort sangiovese regeert hiersoeverein. De naam komt vermoedelijk van Sanguis Jovis ofwel bloed van Jupiter, een door monniken gegeven naam. Kenmerken van de sangiovese zijn de rinsheid, vaak een vleugje aantrekkelijke bitterheid en een bepaald rustiek aroma. In het dorpje Radda in Chianti, ligt het prachtige kasteel en wijngoed Castello di Albola, waar vineus geluk geboren wordt, vloeibare weelde zachtjes geperst uit trossen die rijpten in de heuvels onder de mediterrane zon. Santa Cristina is de naam van de wijngaard, slechts 5 hectare groot en prachtig gelegen op 550 meter hoogte op de zuidkant van de heuvel met een terroir die rotsachtig is met klei en leisteen. Na de handmatige pluk, de zorgvuldige selectie en de traditionele vinificatie wordt 50% van de jonge wijn 14 maanden gelagerd op barriques en de anderehelft op vaten van Sloveens eiken. Na botteling rijpen de flessen 18 maanden onder ouderlijk gezagin de kelders van Castello di Albola alvorens zij de wijnliefhebbers mogen gaan verwennen.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
8002235029292
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
8002235029230
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Italië
Ligging wijngaard
Chianti Classico (Toscane). Op 550 meter hoogte opde zuidkant van de heuvel.
Flessen per pakket
6
Regio
Toscane
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Santa Catarina, Chianti Classico Gran Selezione
Wijn/Spijs combinatie
Prachtige combinaties zijn te maken met gerechten van rood vlees (al dan niet gegrild), wild en Parmezaanse of belegen Goudse kaas.
Druivenras
sangiovese,
Jaar
2016
Druivensoort
Sangiovese,