Schloss Reinharthausen Erbacher Hohenrain Riesling Alte Reben

Artikelnummer
7000039602
De wijngaard Hohenrain bevindt zich op de zuidhelling, boven Erbach. Hierdoor hebben de druiven de hele dag volop zon. Aan de westzijde wordt de wijngaard door een drie meter hoge muur tegen wind beschermd. De bodem bestaat uit leem, löss en mergel. Alte Reben wil hier zeggen wijnstokken van bijna 50 jaar. Deze wijn wordt getypeerd als feinherb: hetgeen men vroeger aanduidde met halbtrocken. Een geur van bloesem en rijp fruit. De fijne zuren en het goed geintegreerde restzoet harmonieren en de afdronk is lang nablijvend.
Omschrijving
Op het wijngoed Schloss Reinhartshausen wordt sinds 1337 wijn verbouwd. Prinses Marianne von Preussen had een grote invloed op kasteel Reinhartshausen. De prinses, dochter van de eerste Nederlandse Koning Willem I, nam de bezitting over in 1855. Haar doel was wijnen van hoge kwaliteit te maken en vast te houden aan de traditie van de Rheingau. Zij maakte verder Reinharthausen tot een cultureel centrum. Delen van haar meer dan 600 schilderijen en meubels kunnen vandaag de dag nog bewonderd worden in het kasteel. Reinhartshausen is een imponerend domein met meer dan 80 ha wijngaarden. De wijngaard Hohenrain bevindt zich op de zuidhelling, boven Erbach De helling is 10%, waardoor de druiven de hele dag volop zon. Aan de westzijde wordt de wijngaard door een drie meter hoge muur tegen de wind beschermd. De bodem bestaat uit leem, löss en mergel. Alte Reben wil hier zeggen wijnstokken van bijna 50 jaar. Deze wijn wordt getypeerd als feinherb: hetgeen men vroeger aanduidde met halbtrocken. Een geur van bloesem en rijp fruitd. De fijne zuren en het goed geïntegreerde restzoet harmoniëren en de afdronk is lang nablijvend.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
4005055739369
EAN Code Fles
4005055739352
Alcohol percentage
12%
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Boven de oude dorpskern van Erbach ligt deze wijngaard op een zuidhelling. De druiven krijgen er de hele dag tot in de avonduren zon.
Flessen per pakket
6
Regio
Rheingau
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Erbacher Hohenrain Riesling, Alte Reben
Wijn/Spijs combinatie
Prachtige match met wit vlees gerechten, gevogeltealsmede met gerechten van de fijne aziatische keukens.
Bodem type
De oudste riesling stokken van het domein staan in deze wijngaard op diepe lössbodem en mergel.
Druivenras
riesling,
Jaar
2019
Druivensoort
Riesling,