Viberti Pubblicano Dolcetto

Artikelnummer
7000037228
De kleur is zeer typerend robijnrood met paarse hinten. In de neus zuiver met aroma’s van donkere bessen, kersen, morilles, een vleugje kruiden en gekonfijt fruit. In de smaak vol en rond met heerlijk bessenfruit. Mooie geïntegreerde tannines en door de hoogte van de wijngaarden heeft de wijn een zeer levendige zuurgraad wat de wijn prachtig in balans brengt.
Omschrijving
Het verhaal van het wijnhuis Viberti Giovanni begint wanneer Cavalier Antonio Viberti de Locanda (herberg) del Buon Padre koopt. Het was 1923 toen Antonio in de kelder van Buon Padre wijn begon te produceren voor de gasten van zijn Locanda. In die tijd waren Dolcetto, Barbera en Nebbiolo de 3 druiven die alleen door Cavaliere werden gevinifieerd en de verkoop van de wijnen vond bijna uitsluitend plaats binnen de Buon Padre. In 1967 zet de tweede zoon Giovanni, bijgestaan door zijn vrouw Maria, de eerste stappen in het kleine familie wijnbedrijf. De aanwezigheid van Maria wordt fundamenteel voor de wijnkelder en voor de Buon Padre. Een vrouw die zorgt voor goede maaltijden, een goed inzicht in het bedrijf heeft en ook nog mooie menselijke waarden heeft draagt is heel belangrijk gebleken voor de groei van het wijnbedrijf, de wijnkelder, de wijnen en de familie. In de jaren '70 groeit de wijnkelder, dankzij de nieuwe locatie waar men begint met de eerste fermentaties in cementen tanks. Eind jaren '80 beginnen de eerste micro-vinificaties van de individuele wijngaarden in temperatuur gecontroleerde stalen tanks. De tot nu toe slechts alleen lokale verkoop begint zich uit te breiden naar de Europese landen. De jaren '90 markeren het begin van de export op de groeiende Amerikaanse markt. Vandaag zet het wijnhuis Viberti Giovanni zijn geschiedenis voort met de derde generatie, waarbij Claudio, de jongste zoon, rechtstreeks betrokken is bij de wijnproductie en het beheer. Dankzij haar verleden kan het wijnhuis vandaag niet alleen rekenen op een productie van 120.000 flessen per jaar, maar ook op jong, gemotiveerd personeel met de ambitie om steeds nieuwe doelen te bereiken. Onlangs werd een aanzienlijke investering gedaan in de Barbera wijnstok, met name voor de productie van de laatstgeboren "La Gemella". De Barolo Buon Padre blijft het pronkstuk van de familie: sinds 2012 worden er Nebbiolo druiven toegevoegd uit de Perno di Serralunga d'Alba wijngaard en uit de Albarella cru, in het hart van de gemeente Barolo. Barolo Buon Padre blijft sindsdien groeien in zijn meest klassieke stijl, dankzij de bijdrage van acht verschillende Barolo crus, professioneel en deskundig verbouwd met respect voor de biodiversiteit.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
18033120846226
EAN Code Fles
8033120846229
Alcohol percentage
14%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Valdibà is één van de hoogste en langste valleien die de weg trekt tussen de dorpen Dogliani & Monforte d'Alba. De hellingen liggen zowel op het zuidoosten als op het westen, de bodem is afkomstig van
Flessen per pakket
6
Regio
Piemonte
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Viberti - Dogliani Dolcetti DOCG
Wijn/Spijs combinatie
Te combineren met wildgerechten, gestoofd vlees, oude kazen en zelfs een goede extra donkere bittere chocolade.
Druivenras
dolcetto,
Jaar
2021
Druivensoort
Dolcetto,