Astrid & Thérèse

Astrid Joosten & Thérèse Boer, twee bekende vinologen die samen hun passie voor wijn hebben samengebracht. 


Over Astrid & Thérèse

Ons Merk Astrid & Thérèse 


Het merk Astrid & Thérèse is gecreëerd door twee bekende vinologen, Astrid Joosten en Thérèse Boer.
Hun passie voor wijn hebben ze samengebracht in het merk Astrid & Thérèse; een connaisseurs collectie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De afgelopen 15 jaar proefden ze zeker een paar duizend wijnen op zoek naar bijzondere, goed gemaakte, zuivere wijnen van wijnboeren die de filosofie van Astrid & Thérèse delen.
Dat wil zeggen: pure en smaakvolle wijnen tegen betaalbare prijzen.

Keer op keer worden hun wijnen bekroond op internationale wijnconcoursen.
Astrid en Thérèse willen graag een gids zijn voor liefhebbers. Ook als er niet veel wijnkennis voorhanden is.


Collecties

EXcellent collectie

Deze wijnen hebben zoveel elegantie en klasse. Ze zijn op een bijzondere manier gemaakt, waardoor ze mooi rond zijn en bomvol fruit zitten. Vooral de EXcellent rosé is een regelrechte bestseller. Eigenlijk vinden we dat al deze woorden van toepassing zijn op deze wijn. Die hebben we dus maar simpelweg op het etiket gezet: Exceptioneel Extravagant Expressief Explosief Exclusief Extase

La Finesse: De wijnen van Astrid Joosten

Deze wijnen heb ik helemaal laten ontwikkelen naar mijn eigen smaakwensen. Voor de witte wilde ik Bourgogne kwaliteit, maar dan een betaalbare variant. Ook voor de rode heb ik geen concessies willen doen aan de smaak en vooral de soepelheid van de wijn; hij moest weinig tannines bevatten en direct op dronk zijn. Zeer hoge kwaliteit tot in de finesses. La Finesse de Astrid heb ik ze daarom genoemd. Het vakmanschap van de wijnmaker is natuurlijk cruciaal. Alle eer voor Aurélie Trébuchon. Wat een kanjer is die vrouw en zo geweldig om mee samen te werken.

100% collectie

Het is moeilijker is om een wijn te maken, die voor 100% gemaakt is van één enkel druivenras dan een blend van meerdere druiven. Hoe zit dat?

Bij blenden kan een wijnboer eventueel de zwakke kanten van de ene druif opvangen met de sterke kanten van een ander druivenras. Maar bij een wijn die voor de volle 100% gemaakt is van één druivenras valt niets te verbloemen. Die moet in één keer goed. Vakmanschap is daarbij cruciaal. Daarom selecteren wij onze wijnboeren met zoveel zorg. Omdat alleen zij de specifieke smaak van een druif het beste tot hun recht kunnen laten komen. In deze wijnen komt het fruit maximaal tot z’n recht, zowel bij rood als bij wit. Daarom hebben we deze wijnen simpelweg genoemd naar hun prachtige druif. Bij deze serie wijnen is de druif de absolute held, voor de volle 100%!

Villa Blanche

De heren Laurent Calmel en Jêrome Joseph zijn top wijnmakers. We werken al jarenlang met ze. We kunnen objectief zeggen dat zij één van de beste Chardonnay’s ter wereld maken, want die staat al jaren in de top 10 van het concours ‘Beste Chardonnays ter wereld’, gehouden in de Bourgogne. Door de jaren heen hebben we zo’n band opgebouwd met de makers van Villa Blanche dat zij ons gegund hebben de allerbeste druiven van hun mooiste hellingen voor onze eigen cuvées te selecteren, wijnen en blends die niemand anders heeft! De prestaties van deze wijnmakers zijn groot; zo werden zij diverse malen onderscheiden met een Decanter Wine World Award. Laurent Calmel heeft ook jarenlang zijn sporen verdiend als flying winemaker in Californië, Chili, Australië en Spanje.

La Donna collectie

Dit zijn onze wijnen voor alledag. Lekker fruitig en ongecompliceerd. Heerlijk voor de borrel.