Balthazar Fry Pinot Gris

Artikelnummer
7000037563
Bleekgeel van kleur, een spannende mix van florale, fruitige (peer) en kruidige aroma's die omlijst wordt door een licht rokerige touch en eenvleugje hout. De rijke smaak heeft een zekere romigheid en kent een lange afdronk. In Bergheim vestigde zich in 1748, als eersten, dewijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdt dezevende generatie de tradities levend gecombineerdmet een hedendaagse filosofie en aanpak. Gestreefdwordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol met de nadruk op elegantie.
Omschrijving
In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry deessentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek isen zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Balthasar Fry heeft 33 hectare aan wijngaarden. Nergens anders presenteert een Pinot Gris zich zo rijk en compleet als in de Elzas. Een Pinot Gris d'Alsace kan op verschillende temperaturen worden geschonken. Hoe kouder, des te lichter en strakker hij smaakt. Minder fris geserveerd maakt de wijn rijker en ronder. Bleekgeel van kleur, een spannende mix van florale, fruitige (peer) en kruidige aroma's die omlijst wordt door een licht rokerige touch en eenvleugje hout. De rijke smaak heeft een zekere romigheid en kent een lange afdronk.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3328770521004
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3328770021009
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Oostelijke voetheuvels van de Vogezen.
Flessen per pakket
6
Regio
ALSACE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Balthazar Fry Pinot Gris
Wijn/Spijs combinatie
Kan bij een groot aantal gerechten ingezet worden:Voorgerechten: paté van ganzenlever Vis: zalm (in allerlei vormen bereid), gerookte makreel of forel, visgerechten met een roomsaus ofeen oosterse toets Vlees: kalfsvlees, varkensvlees, ook met oosterse kruiden Gevogelte: kip (ook pittig bereid), kalkoen, tamme eend, gans
Druivenras
pinot gris,
Jaar
2022
Druivensoort
Pinot Gris,