Balthazar Fry

Bergheim, 1836. De jonge Balthazar Fry staat aan de voet van een glooiende heuvel en kijkt om zich heen. Hij ziet de oude, middeleeuwse stadsmuren, groene heuvels en uitgestrekte velden. De zon staat hoog aan de hemel en het is koel. Er hangt regen in de lucht. De klok van de Notre-Dame de l'Assomption slaat. Het is tijd. Balthazar draait de punt van zijn snor tussen duim en wijsvinger en glimlacht. Dit is precies waar hij moet zijn.

 

Zeven generaties later is het wijnhuis Balthazar Fry nog steeds een feit. Gevestigd in het hart van de Elzas en te herkennen aan het karakter waar Balthazar zelf om bekend stond: vooruitstrevend doch tijdloos. Begonnen als rebelse nieuwkomer en uitgegroeid tot een volledig wijnhuis, produceert Balthazar Fry vandaag de dag zes verschillende wijnen. Een Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Blanc, Riesling, Cremant d’Alsace én Pinot Noir. Op de Crémant na komen alle wijnen van Balthazar Fry in de kenmerkende Elzasfles: de lange flûte d’Alsace die hier wettelijk voorgeschreven is.

 

Als je op zoek bent naar een klassieke doch uitgesproken Elzas-wijn zit je bij Balthazar Fry goed. Deze wijnen brengen je terug naar het moment waarop Balthazar zelf de beslissing nam om zijn droom waar te maken. Bij iedere slok zie je de Elzas voor je deze omgeving werkelijk is: niet stoffig of oubollig, maar uitgesproken en vooruitstrevend. Een plek voor pioniers en de bakermat van het wijnhuis Balthazar Fry.

  • Familie bedrijf
  • Authentieke Elzas wijnen
  • Unieke prijs kwaliteitsverhouding

Wijnassortiment

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren