Balthazar Fry Pinot Noir

Artikelnummer
7000037070
Een bouquet van zacht rood fruit zoals kersen, frambozen en aalbessen dat in de lichtvoetige smaak beschaafd omkaderd wordt door zachte tannines. Licht gekoeld serveren. In Bergheim vestigde zich in 1748, als eersten, de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdt de zevende generatie de tradities levend gecombineerd met eenhedendaagse filosofie en aanpak. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie.
Omschrijving
In het snoer van dorpen dat langs en tegen de oostelijke voetheuvels van de Vogezen ligt vinden we, in het hart van de Elzas, het sprookjesdorp Bergheim. Hier vestigde zich in 1748, als eersten,de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdtde zevende generatie de tradities levend gecombineerd met een hedendaagse filosofie en aanpak. De nauwe relatie tussen druivensoort, terroir en (micro)klimaat is voor Balthazar Fry deessentie van kwaliteit waarbij elke cuvée uniek isen zijn terroir weerspiegelt. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. Sterk wordt ingezet op bescherming van het milieu want, zo is hun overtuiging, alleen een levende bodem kan het karakter van de terroir overbrengen op een wijnstok. Balthasar Fry heeft 33 hectare aan wijngaarden. De pinot noir is een druif die zich, net zoals bij riesling, aanpast aan het klimaat en de bodem waarop hij groeit - ook wel 'terroir gevoelig' genoemd. De wijnen van deze druif kunnen dus veel van elkaar verschillen en maken het extra spannend om te proeven. Licht gekoeld serveren. Een bouquet van zacht rood fruit zoals kersen, frambozen en aalbessen dat in de lichtvoetige smaak beschaafd omkaderd wordt door zachte tannines.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3328770529000
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3328779900091
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Oostelijke voetheuvels van de Vogezen.
Flessen per pakket
6
Regio
ALSACE
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Balthazar Fry Pinot Noir
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijke combinaties zijn te maken met geroosterde groenten, paddenstoelenragout, coq au vin, rund- en lamsvlees en Hollandse gatenkaas (Maasdammer).
Druivenras
pinot noir,
Jaar
2021
Druivensoort
Pinot Noir,