Champagne Castelnau Rosé

Artikelnummer
7000017040
Castelnau Rosé Vieilles Vignes schittert door haar elegante en rijke smaak van rood klein fruit, zwart bosfruit en de frisheid van grapefruit. Deze fles rijpt vier jaar op zijn gistcellen in de kelder van Reims. Zo ontstaat de magie en krijg je een zachte en elegante mousse en een staande ovatie voor de enorme lange en spannende afdronk. Heerlijk bij gerookte zalm, tomatensalade, carpaccio van rund of tonijn, kreeft of diverse tapenades met brood. Tip! Serveer de rosé op 12 graden en dan zul je zien dat de mousse haar vrijheid tegemoet danst in het glas en de geur en smaak je meevoeren in het concert des levens.
Omschrijving
In het hart van de Champagne bevindt zich het premium Champagnehuis Castelnau. Champagne Castelnau dankt haar naam aan een heldhaftige generaal in de Eerste Wereld oorlog. In die tijd, zo rond 1912, verenigden een aantal wijnboeren zich in Reims om samen Champagne te maken. Zo konden ze gezamenlijk de kwaliteit verbeteren en kennis uitwisselen met elkaar. There’s a new kid in town! Nu meer dan 100 jaar later is het tijd voor een nieuw modern jasje, maar wel met de opgedane kennis en ervaring van de afgelopen eeuw. Vintage meets modern, let’s rock and roll! Champagne Castelnau maakt onder leiding van keldermeester en wijnmaakster Elisabeth Garcelot verschillende stijlen Champagne. Voor elke gelegenheid en moment van de dag. Het team van Champagne Castelnau heeft een vrije geest en omarmt nieuwe ideeën omtrent wijn maken. Ze stoppen extra veel energie, liefde en aandacht in en aan de wijngaarden. En dat proef je terug in het glas! De boeren hebben respect voor de natuur en werken volgens een duurzaam wijnbouw beleid. Zo werken zij aan een betere en gezondere toekomst. Wijnmaakster Elisabeth Garcelot laat de flessen langer rijpen in de kelders dan gebruikelijk is voor Champagne. Zo krijg je mooiere, complexere en krachtigere Champagnes en zijn ze klaar om NU gedronken te worden. Deze elegante champagne bestaat voor de helft uit Pinot Meunier en wordt aangevuld met 30% Chardonnay en de rest met Pinot Noir. Deze druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken. Naarmate een wijnstok ouder wordt, geeft hij minder opbrengst, maar een betere uitzonderlijke kwaliteit. Een oude wijnstok is net een oude rockster! Zo geeft Moeder Natuur de beste kwaliteit die ze te bieden heeft. Castelnau Rosé Vieilles Vignes schittert door haar elegante en rijke smaak van rood klein fruit, zwart bosfruit en de frisheid van grapefruit. Deze fles rijpt vier jaar op zijn gistcellen in de kelder van Reims. Zo ontstaat de magie en krijg je een zachte en elegante mousse en een staande ovatie voor de enorme lange en spannende afdronk. Heerlijk bij gerookte zalm, tomatensalade, carpaccio van rund of tonijn, kreeft of diverse tapenades met brood. Tip! Serveer de rosé op 12 graden en dan zul je zien dat de mousse haar vrijheid tegemoet danst in het glas en de geur en smaak je meevoeren in het concert des levens.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3257941000102
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3257941000027
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Champagne, Reims
Flessen per pakket
6
Regio
CHAMPAGNE
Afsluiting
Champagne Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Deze Champagne Rosé is elegant en rijk van smaak met tonen van rood klein fruit, zwart bosfruit en de frisheid van grapefruit. Deze Champagne rijpt vier jaar op zijn gistcellen in de kelder van Reims. Zo ontstaat de magie en krijg je een zachte en elegante mousse met een enorm lange en spannende afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij gerookte zalm, tomatensalade, carpaccio van rund of tonijn, kreeft of diverse tapenades met brood.
Druivenras
chardonnay, pinot meunier, pinot noir
Druivensoort
Chardonnay,Pinot Noir,Pinot Meunier