Château de Beaulon Pineau des Charentes Blanc 5ans

Artikelnummer
7000016566
Een volle, zachte smaak waarin het pittige van de cognac nog steeds is te ruiken en proeven. In de afdronk wisselen frisse tonen van wit fruit, geroosterde aroma's van noten en het smeltende zoetje van chocolade elkaar af.
Omschrijving
Pineau des Charentes is een zogenaamde vin de liqueur uit de Cognac. Aan net gistend wit druivensap wordt cognac van ten minste een jaar oud toegevoegd. Hierdoor stijgt het alcoholgehalte meteen tot 17 à 18%, stopt de vergisting en blijven de onvergiste suikers in de wijn achter. Die zorgen voor de zoete smaak. Volgens de wet moet de vin de liqueur minstens tot de volgende zomer op vat rusten, maar deze Château de Beaulon heeft vijf jaar op vat gerijpt. Dat verklaart zijn volle, zachte smaak waarin het pittige van de cognac nog steeds is te ruiken en proeven. In de afdronk wisselen frisse tonen van wit fruit, geroosterde aroma's van noten en het smeltende zoetje van chocolade elkaar af.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
33041150604074
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3304115060001
Alcohol percentage
18%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Gelegen op de heuvels ten noorden van de Gironde in het afgebakende gebied van Cognac, tegenover de Medoc. Hoogte variërend tussen de 23 en 52 meter.
Flessen per pakket
6
Regio
CHARENTES MARITIMES
Afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château de Beaulon, Pineau des Charentes, Blanc 5ans
Wijn/Spijs combinatie
Goed als aperitief bij gevogeltepaté en mousse van gerookte vis. Daarnaast completeert deze vin de liqueur salades met gevogelte of kaas, alsmede bij wit vlees. Als digestief prima in te zetten bij romige, rijpe kazen zoals camembert en brie, en desserts als frisse taarten met abrikoos of appel.
Rijping
5 jaar op hout uit de bossen van Troncais.
Bodem type
De wijngaarden staan op een heuvelachtige kalk en klei ondergrond.
Druivenras
Sémillon, sauvignon blanc
Druivensoort
Sauvignon Blanc,Sémillon