Château Pontac-Lynch Margaux Cru Bourgeois

Artikelnummer
7000033259
Pontac-Lynch biedt een exposie van fruit in de neus en in de mond. Een zeer elegante wijn. Mooi structuur in de mond, zachte tannines en een lange afdronk. De meest vrouwelijke wijn van Château Pontac-Lynch en een typische Margaux. De wijn kan zeker nog 10-15 jaar rijpen. Serveer deze wijn bij foie gras, geroosterd gevogelte en gegrild lamsvlees.
Omschrijving
Château Pontac-Lynch bestaat al sinds 1720. Het huis en de wijngaarden liggen tussen Margaux en Cantenac en worden omringd door bekende buren zoals Château Margaux, Château Palmer en Rauzan Segla en Château d'Issan. Voor deze hoge kwaliteitswijn worden de druiven met de hand geoogst. Na een strenge selectie wordt er traditioneel gevinifieerd en op barriques gerijpt. Het terroir is samengesteld uit klei en kalksteen en de wijngaarden zijn aangeplant met 45% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc en 10% van de Petit Verdot. Proefnotities: de fruitige aroma's van kers en pruim zijn rijp en zwoel. De wijn heeft kracht, maar is tegelijkertijd zacht dankzij zijn smeuïge structuur. De kruidigheid van de houtlagering is goed geïntegreerd en voegt pittigheid en complexiteit toe. De wijnkan zeker nog 10-15 jaar rijpen. Serveer deze wijn bij foie gras, geroosterd gevogelte en gegrild lamsvlees.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3249990045128
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3249990045111
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Château Pontac-Lynch, gevestigd in 1720, ligt tussen Margaux en Cantenac in de Haut-Médoc. De druiven (40% merlot, 35% cabernet sauvignon, 20% cabernet franc en 5% petit verdot) komen van gunstige gelegen hellingen en dat leidt tot deze klassewijn met de cru-bourgeois-status. .
Flessen per pakket
6
Regio
BORDEAUX
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Château Pontac-Lynch, Margaux, Cru Bourgeois
Wijn/Spijs combinatie
Een mooie begeleider van foie gras, geroosterd gevogelte en gegrild lamsvlees.
Rijping
12 maanden in Frans eiken uit Alliers en Nervers.
Bodem type
Kalksteen, gravel en klei.
Druivenras
cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, petit verdot,
Jaar
2019
Druivensoort
Merlot,Cabernet Sauvignon,Cabernet Franc,Petit Verdot,