Domaine Boyar Chardonnay Lowlands

Artikelnummer
7000038727
Heerlijk bouquet met een waaier van rijp geel fruit, mirabel, perzik en een zweem van vanille enwitte chocolade waarna de harmonieuze, sappige smaak met een vleugje boter, peer en vruchtenpudding voor een fraaie afronding zorgt enomlijst is met een kus van eikenhout. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten.
Omschrijving
De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val van het communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nueen van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld. De chardonnay staat in de Thracische vallei die door de omliggende bergen beschermd wordt tegen dekoude noordenwind tijdens de winters. De terroir bevat kalium en een diepe laag humus met een goede afwatering. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd waarna de vinificatie onder lage, gecontroleerde temperatuur plaats vindt en de hoed van de gistende most elke vier uur wordt doorgeroerd voor een optimale extractie van geur- en smaakstoffen. Voor de malolactische gisting gebruikt men vaten van Frans en Amerikaanseiken waarop de wijn ook nog 6 maanden gelagerd wordt voor de botteling.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
5011932010055
Uitgesloten voor e-commerce
Ja
EAN Code Fles
5011932010123
Alcohol percentage
12%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Bulgarije
Ligging wijngaard
Percelen met een goede ligging ten opzichte van de zon.
Flessen per pakket
6
Regio
Thracian Valley
Afsluiting
Stelcap
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Domaine Boyar Elements Wind Chardonnay
Wijn/Spijs combinatie
Culinair breed inzetbaar: Bij vegetarische gerechten, kruidige Aziatische keuken, pasta, pizza, zalm, zeeforel, oesters, krab, kip, kalfs- en varkensvlees en romige schimmelkazen zoals Brie.
Bodem type
De terroir bevat kalium en een diepe laag humus met een goede afwatering.
Druivenras
chardonnay,
Jaar
2023
Druivensoort
Chardonnay,