Domaine Boyar

Nieuwe wijnen uit de oude wereld:) Bulgarije is misschien niet het eerste wijnland waar je aan denkt, terwijl het wel één van de oudste wijnlanden ter wereld is.
In de 9e eeuw voor Christus brachten de Thraciërs de wijnbouw naar Bulgarije.

Ze legden massaal wijngaarden aan, introduceerden nieuwe landbouwtechnieken en ontwikkelden speciale instrumenten voor het werk in de wijngaarden en voor vinificatie. De druiventrossen stonden in die tijd zelfs op het muntgeld afgebeeld.

De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val van het communistische regime in Bulgarije in 1989. Drie jaar later werd Domaine Boyar opgericht, het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Boyar opende ‘Sinite Skali’, één van de grootste wijnhuizen, gelegen aan de voet van het heuvelgebied van de Stara Planina berg bij de Blue Rocks. In de Thracia Vallei dat bekend staat om de productie van rode kwaliteitswijnen.

Domaine Boyar heeft enorme bijdrage geleverd aan de internationale reputatie van Bulgarije als serieus wijnland. Dankzij deze toewijding en de vele investeringen is Domaine Boyar één van de modernste en meest toonaangevende Bulgaarse producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld. Een vooruitstrevend wijnhuis, eentje om in de gaten te houden!

  • Fairtrade wijnen
  • Zorgdragend voor de medewerkers en omgeving
  • Ideale prijs-kwaliteit wijnen
  • Eco-friendly winemaking
  • Een mooie range van frisse witte tot stevige rode wijnen

Wijnassortiment

3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
3 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren