Domaine Boyar Merlot

Artikelnummer
7000032422
Robijnrood en een expressief bouquet van fruit en een delicate zweem eiken. De heerlijke, fruitige frisheid en zachte tannineskenmerken de smaak die afrondt met een sappige finale. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf inBulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld.
Omschrijving
De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld. Merlot is de dominerende cépage in Bordeaux, maar ook elders heeft hij vaste grond onder de voeten gekregen. Het is de tweede blauwe druif na cabernet sauvignon in de sterk op het westen georiënteerde Bulgaarse wijnindustrie. Meestal op vat gerijpt, een attractieve smaak en plezierig geprijsd. Bij de vinificatie richt men zich bij Boyar vooral op het behoud van fruitigheid en overige karakteristieke kenmerken van de druif. Na de vinificatie volgt een rijping van drie maanden op Frans (60%) en Amerikaans (40%) eiken alvorens er wordt gebotteld.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3800008170104
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3800008160044
Alcohol percentage
13%
Land
Bulgarije
Flessen per pakket
6
Regio
Bulgarije
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Domaine Boyar Merlot
Wijn/Spijs combinatie
Vele smakelijke combinaties zijn te maken met: Vegetarische gerechten Vlees: rundvlees, op alle mogelijke manieren bereid, bijvoorbeeld geroosterd, op de barbecue. Pasta's Belegen kaas.
Druivenras
merlot,
Jaar
2021
Druivensoort
Merlot,