E.Delaunay Bourgogne Rouge Pinot Noir

Artikelnummer
7000038945
Mooie levendige kersenrode kleur. In de neus zeer fris en expressief met een hint van balsamico en kruidige aroma's (komijn, wilde tijm) samen met een fruitige impressie van kersen afgerond met de zoete geur van gesuikerde amandelen en marsepein. De aandronk is heerlijk fluweelzacht met een vleugje frisse zuren, onderstreept door nuances van bramen, laurierblaadjes en mos. De smaak, die wat mineraliteit en vrij stevige tannines onthult die in de komende maanden zullen integreren, is opmerkelijk puur en heeft een aangename lengte.
Omschrijving
Het huis van Edouard DELAUNAY werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als een van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren. Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée). Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid. Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl. Vanaf jaargang 2017 biedt het huis Edouard DELAUNAY een collectie van een dertigtal wijnen uit de Côte de Nuits en de Côte de Beaune, van regionale appellaties tot Grands Crus. Nauwkeurige, subtiele wijnen die een voorbeeld zijn van balans en discretie, bedoeld voor de van te genieten, voor iedere wijnliefhebber van over de hele wereld. Mooie levendige kersenrode kleur. In de neus zeer fris en expressief met een hint van balsamico en kruidige aroma's (komijn, wilde tijm) samen met een fruitige impressie van kersen afgerond met de zoete geur van gesuikerde amandelen en marsepein. De aandronk is heerlijk fluweelzacht met een vleugje frisse zuren, onderstreept door nuances van bramen, laurierblaadjes en mos. De smaak, die wat mineraliteit en vrij stevige tannines onthult die in de komende maanden zullen integreren, is opmerkelijk puur en heeft een aangename lengte.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3701338050213
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3701338000201
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Verschillende wijngaarden in de Côte de Beaune en Côte de Nuits, de Couchois regio (het noordwesten van Côte Chalonnaise en de Beaujolais
Flessen per pakket
6
Regio
Bourgogne
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Edouard Delaunay Bourgogne Pinot Noir Septembre
Wijn/Spijs combinatie
Een uitstekende begeleider van gebraden vlees, gevogelte, vleespasteitjes, van paté, rood vlees en wild.
Druivenras
pinot noir,
Jaar
2022
Druivensoort
Pinot Noir,