E.Delaunay Mâcon-Prissé

Artikelnummer
7000039937
Bleek goud van kleur. In de neus rijp exotisch fruit. In de mond genereus met mooie tonen van honing, aroma's van lindebomen en wit fruit.
Omschrijving
Het huis van Edouard DELAUNAY werd in 1893 in Nuits-Saint-Georges opgericht door de overgrootvader van Laurent Delaunay. Gedurende de 20e eeuw stond het huis bekend als een van de belangrijkste Bourgondische landgoederen dankzij de kwaliteit van zijn wijnen die wereldwijd werden gedistribueerd naar belangrijke Franse instellingen (Elysée, Sénat) en werden verkocht bij prestigieuze wijnhandelaren. Vanwege de reputatie hebben de grootste landgoederen van die tijd het de distributie van hun prestigieuze wijnen toevertrouwd, zoals Domaine de la Romanée Conti en de familie Liger-Belair (La Romanée). Begin jaren negentig moest het huis worden verkocht en raakte geleidelijk in de vergetelheid. Laurent Delaunay kocht de familienaam eind 2017 terug om deze te herstellen tot de grootste namen van Bourgondië door uitzonderlijke wijnen aan te bieden in een luxe en traditionele stijl. De wijngaarden van de appellatie Mâcon-Prissé liggen tussen de 210 en 220 meter boven de zeespiegel en liggen verspreid over vlak land in de richting van het gehucht Chevigné, of op het licht glooiende land van Mont de Milly (240 meter boven zeeniveau) en langs de vallei van de Petit Grosne, en die van zijn zijrivier de Moulin Journet-stroom. Het zeer open landschap van deze vlakte zorgt voor een zachte overgang tussen de centrale Mâconnais en de zuidelijke hellingen. Voor deze Cuvée zijn de bodems klei-kalksteen met resterend vuursteen. Na de oogst worden de druiven voorzichtig geperst waarna de fermentatie plaatsvindt. De wijn rijpt op de Lie voor 8 maanden in roestvrijstalen tanks.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
3701338050800
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
3701338001130
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De wijngaarden van de appellatie Mâcon-Prissé liggen tussen de 210 en 220 meter boven de zeespiegel en liggen verspreid over vlak land in de richting van het gehucht Chevigné, of op het licht glooiende land van Mont de Milly (240 meter boven zeeniveau) en langs de vallei van de Petit Grosne, en die van zijn zijrivier de Moulin Journet-stroom.
Flessen per pakket
6
Regio
Bourgogne
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Edouard Delaunay Mâcon-Prissé
Wijn/Spijs combinatie
Ideaal als aperitief of gecombineerd met Acras (gefrituurde visballetjes), groentequiches en geitenkaas.
Druivenras
chardonnay,
Jaar
2023
Druivensoort
Chardonnay,