Gin

Gin is razendpopulair. Met name in combinatie met bittere frisdrank zoals tonic is Gin momenteel een zeer geliefde gedistilleerde drank. Gin wordt soms zelfs puur gedronken, om de unieke combinatie van botanicals die erin zitten verwerkt te herkennen.


Wijnassortiment

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

medicijn gebruikt ter bestrijding van maagklachten en galstenen. De Engelsen konden dat wel waarderen, en namen het proces over naar hun eigen land. Vervolgens voegden ze er hun eigen distillatieproces aan toe, en de klassieke Gin zoals we het vandaag de dag kennen, was geboren.

Om Gin te maken, heb je in principe maar twee ingrediënten nodig:

  • Pure, neutrale alcohol;

  • Botanicals: dit zijn alle producten die een plantaardige oorsprong hebben, en distilleerbaar zijn. Deze botanicals lijken op de Hollandse Jenever, maar verschillen in het soort graan waar de alcohol van wordt gemaakt. Jenever wordt doorgaans van gerst of suikerbieten gemaakt. Gin van andere granen.

Gin smaken

De smaak van Gin kan enorm verschillen. In principe is dit dus puur afhankelijk van de botanicals die worden gebruikt, maar ook van het productieproces.

  • Dry Gin bestaat uit graanalcohol en botanicals: kruiden en specerijen. Die botanicals moeten tegelijk en direct worden gedestilleerd.

  • Distilled Gin mag elke soort neutrale alcohol bevatten. Ook mogen verschillende distillaten met elkaar worden gemengd, dus ook fruit. Daardoor zijn deze gins vaak wat zoeter dan de bittere dry gins.

Verder smaakt in principe iedere Gin natuurlijk naar de jeneverbes - waar hij immers zijn afkomst aan te danken heeft. Alle andere ingrediënten staan in dienst van deze zoetige, citrusachtige bes. Verder kun je eindeloos blijven combineren met botanicals.

Hoe drink je Gin?

Gin wordt altijd gemaakt van graanalcohol. Dat is een soort vodka, waardoor je dus eigenlijk een soort vodka met een typisch smaakje drinkt. Die smaak ontstaat door de combinatie van de jeneverbes en de botanicals die eraan worden toegevoegd.

Net als Vodka, is pure Gin niet zo lekker. Gin wordt voornamelijk gedronken in combinatie met tonic. De bitterheid van beide dranken vult elkaar perfect aan. Toch is het goed om een Gin een keer puur te proeven, om erachter te komen wat de botanicals en eventuele andere ingrediënten zijn die erin zitten. Dat doe je net als wijn: eerst ruiken, dan slurpen.

Van Gin maak je dus eenvoudig een Gin cocktail door een andere drank toe te voegen en dit te garneren met komkommer, citroen of munt. Deze cocktails drink je ijskoud met véél ijs. Het glas waar je een Gin tonic uit drinkt, maar niet zo veel uit.