Lomond SSV

Artikelnummer
7000016800
Fonkelend helder met groene zweem. Kruisbessen en tropisch fruit met een vleugje citrus en kruiden domineren het bouquet dat in de smaak nog eens wordt aangevuld met pittige zuren die zorgen voor een heerlijke, frisse afdronk. Lomond is de naam van een serie terroirwijnen met de appellatie Cape Agulhas. Het gebied ligt in hetzuidelijkste puntje van Zuid-Afrika, ruim 200 km ten zuidoosten van Kaapstad. De oceaanwinden houden de temperatuur relatief laag waardoor het groeiseizoen langer is dan in Stellenbosch.
Omschrijving
Lomond is de naam van een serie terroirwijnen met de appellatie Cape Agulhas. Het gebied ligt in hetzuidelijkste puntje van Zuid-Afrika, ruim 200 km ten zuidoosten van Kaapstad, waar het klimaat onder invloed staat van zowel de Atlantische als de Indische Oceaan. De oceaanwinden houden de temperatuur relatief laag waardoor het groeiseizoen langer is dan ik het noordelijker gelegen Stellenbosch. Het gunstige effect daarvan is dat de druiven meer tijd hebben om voeding- en smaakstoffen op te nemen uit de bodem. Op een zanderige, grindachtige verweerde terroir met een ondergrond van klei staan de druiven voor deze wijn geplant. Handmatige pluk in de vroege ochtend (koele druiven) waarna de most onder gecontroleerde temperatuur van 13�� tot 15º C. wordt vergist waardoor de geur- en smaakstoffen optimaal bewaard blijven. Voor de klaring blijft de wijn nog 6 weken op zijn lie. De apart gevinifieerde componenten semillon en viognier krijgen een lagering van 4 maanden op eiken voor de assemblage met de sauvignon blanc.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
16001108049022
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
6001108066886
Alcohol percentage
13%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Op het zuiden gericht met zicht op de zee
Flessen per pakket
6
Regio
Coastal Region
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als aperitief, op het terras en perfect te combineren met Charcuterie: ham, worst, paté of een terrine van varkensvlees Salades: zowel groene als van tomaten Schaal- en schelpdieren op alle mogelijke manierenbereid, de eventuele saus erbij liefst wat fris. Vis: zowel zee- als zoetwatervis (ook hier evt. een frisse saus)
Bodem type
Op een zanderige, grindachtige verweerde terroir met een ondergrond van klei
Druivenras
Sémillon, sauvignon blanc, viognier
Jaar
2021
Druivensoort
Sauvignon Blanc,Sémillon,Viognier