Martinez 10 Years Old Port

Artikelnummer
7000033483
Heldere en heldere goudbruine kleur. Goede intensiteit en finesse en complexiteit. In de neus onthult zich aroma's van amandelen, rozijnen en gekruid eikenhout. In de mond goed uitgebalanceerd, vol, volwassen en krachtig met een zijdeachtige textuur. Aanhoudende, nootachtige afwerking.
Omschrijving
Martinez werd opgericht in 1790 door de Spanjaard Sebastian Gonzalez Martinez. In 1822 werd hij vergezeld door een Engelsman, John Peter Gassiot, een lid van de Royal Society. Tegen de tijd dat Sebastian Martinez met pensioen ging in 1849, was het bedrijf de grootste verlader van Port naar het Verenigd Koninkrijk, met eigen loges in Porto verworven in 1834. In 2006 werd Martinez overgenomen door de familie Symington, wijnmakers in de Douro-vallei gedurende vijf generaties en de grootste wijngaard eigenaars. De familie is een van de toonaangevende producenten van premium ports en Martinez heeft geprofiteerd van hun diepgaande kennis van de Douro's rijkdom aan terroirs en van hun wijnbouw expertise.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
10094799110061
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
94799110064
Alcohol percentage
20%
Allergeen sulfiet
Nee
Allergeen melkbestandsdelen
Nee
Allergeen eiwitbestandsdelen
Nee
Land
Portugal
Flessen per pakket
12
Regio
Douro
Afsluiting
Kurk
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Martinez Port 10 Y.O.
Wijn/Spijs combinatie
Martinez 10 jaar-oude-tawny paart zeer goedmet appeltaart en kaneel en andere zoet gebak, evenals met gedroogd fruit (amandelen, walnoten, enz.). Licht gekoeld serveren.
Druivenras
Tinta Barroca, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional, Tinto Cão
Druivensoort
Touriga Nacional,Touriga Franca,Tinta Barroca,Tinta Roriz,Tinto Cão