Murphy Goode Pinot Noir

Artikelnummer
7000017183
In bouquet en smaak een perfecte balans tussen hetlevendige, donkere fruit zoals zwarte kersen en defrisse zuurgraad. De rijping op fust zorgt voor een 'touch' van eiken die complexiteit geeft aan de intense aroma's. De pinot noir rijpt relatief vroeg, dus om er interessante wijn van te maken moet hij op een vrij koele plaats worden verbouwd zodat hij tijd genoeg heeft om voldoende smaakelementen te ontwikkelen.
Omschrijving
Uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess' dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen enoverige familie; de Jackson Family. Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel. Uitbreiding volgde met o.a. de winery Murphy-Goode die in 1985 was opgericht door de vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready. Als onafhankelijk land zou Californië 's werelds vierde wijnproducent zijn, na Frankrijk, Italië en Spanje. Een goede pinot is zo inspirerend dat wijnmakers over de hele wereld zich aan de druif hebben gewaagd. Zo ook Murphy-Goode. De pinot noir rijpt relatief vroeg, dus om er interessante wijn van te maken moet hij op een vrij koele plaats worden verbouwd zodat hijtijd genoeg heeft om voldoende smaakelementen te ontwikkelen. Zo wordt de pinot noir van Murphy-Goode alleen verbouwd in hoger gelegen wijngaarden en die gebieden die door de mist van de Stille Oceaan worden afgekoeld. Voor de botteling rijpte de jonge wijn 8 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Het resultaat mag er zijn. Inbouquet en smaak een perfecte balans tussen het levendige, donkere fruit zoals zwarte kersen en defrisse zuurgraad. De rijping op fust zorgt voor een 'touch' van eiken die complexiteit geeft aan de intense aroma's. Drink de wijn niet te warm.
Uitgebreide informatie
EAN Code Doos
20083722023483
Uitgesloten voor e-commerce
Nee
EAN Code Fles
083722023489
Alcohol percentage
13.5%
Land
VS
Ligging wijngaard
Arroyo Seco, Santa Maria Valley en Monterey
Flessen per pakket
6
Regio
CALIFORNIA
Wijnhuis
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Murphy-Goode Pinot Noir
Wijn/Spijs combinatie
Kan met tal van gerechten uitstekend worden gecombineerd: Rundvlees, vleesschotels met paddestoelen. Wild: in allerlei vormen: haas, hert, ree, wild zwijn, duif, kwartel, eend, fazant.. Zalm, gerookt of van de grill (wijn lichtkoelen). Kaas: de nootachtige Maasdammer.
Druivenras
pinot noir, syrah
Jaar
2018
Druivensoort
Pinot Noir,Syrah