Over Cordier: Kwaliteitswijnimporteur voor de horeca

Cordier is één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen voor de horeca in Nederland. Alle belangrijke wijngebieden wereldwijd zijn vertegenwoordigd in ons assortiment. Onze klanten, de retail-, food en horecabranche, zijn hiermee verzekerd van een uitgelezen aanbod van topmerken uit zowel de oude als nieuwe wereld. Als partner voor zowel de wijnmerken in het assortiment als de wijnhandel en horeca biedt Cordier alle ondersteuning en kennis die nodig is voor een succesvolle marktbewerking.

Onze visie

Wij geloven dat de toekomst van wijnconsumptie ligt in authenticiteit, kwaliteit, storytelling en 'responsible behavior'.

Met moderne middelen, innovatieve concepten, creatieve marketing en sterke wijnmerken ondersteunen en inspireren wij onze gewaardeerde partners binnen de Nederlandse horeca en vakhandel. Zo creëren wij toegevoegde waarde en maken wij het verschil, voor onze klanten en de consument van morgen. 

We streven naar de hoogst mogelijke klanttevredenheid en hebben focus op uitmuntende service. Ondersteund door een professionele binnendienst en gepassioneerde en deskundige rayon managers in het veld, zijn onze klanten altijd verzekerd van persoonlijke aandacht en winstgevend advies. 

Onze missie

Cordier handelt in de beste wijnen samen met de beste service. Zie ons als een gids die inspireert en innoveert om waarde te creëren voor onze klanten in de horeca en vakhandel. 

Inspiring wines that work for you.

Samenwerking met de horeca:

Paul Balemans,Sales Director On Trade Benelux vertelt: "Al jaren ondersteunen wij bedrijven in alle soorten en maten met het vinden van hun perfecte wijnen; van het kleine bruine café op de hoek tot de grotere (sterren)restaurants en van de lokale slijterij tot aan evenementen met duizenden bezoekers. Dit heeft tot veel kennis en inzichten geleid, waardoor we optimaal in staat zijn om u van goed, nauwkeurig en persoonlijk wijnadvies te voorzien.

Het maken van de keuze welke wijnen u wilt inkopen is een ingewikkelde keuze. Wij nemen dit proces dan ook graag van u over en willen u hierbij helpen. Onze gepassioneerde en creatieve wijnexperts staan elke dag voor u klaar om samen met u een passend assortiment samen te stellen en u en uw gasten te inspireren. En wist u dat u vervolgens al uw wijnen online kunt bestellen? Wel zo gemakkelijk! "

Paul

Cordier: De wijnkaart adviseur voor de horeca!

Het maken van de juiste wijnkaart is voor een horeca onderneming van heel groot belang. De juiste wijnkaart zorgt ervoor dat uw klant gemakkelijk de keuze voor wijn kan maken, en voor u zorgt de juiste wijnkaart er voor dat er extra rendement gehaald kan worden uit additionele margerijke producten of categorieën.
Onze Rayon Managers hebben vele jaren ervaring met het maken van wijnkaarten voor alle type bedrijven en kunnen u hierin dan ook adviseren.

Wholesale Manager Martijn Verhees van regio Zuid-West vertelt: “Een goede wijnkaart heeft voor zowel ondernemer als gast een goede balans. De wijnkaart is een perfecte manier om meer rendement uit uw wijn te maken. Door middel van calculaties op basis van het assortiment en de wijnkaart zorgen we dat deze in balans is. Zodoende ontstaat er een margerijk assortiment, eventueel aangevuld met seizoenswijnen.

foto


Ook geven wij advies in zogeheten wijnkaartpsychologie. Welke wijnen plaats je waar, en welke geef je extra aandacht vanuit het onbewuste? Hier hebben wij speciale methoden voor en tools om te gebruiken. Het maken van een wijnkaart is echt maatwerk: Het verschilt per ondernemer en per type zaak (horeca, slijterij of speciaalzaak of café of bar) wat de wensen zijn en wat er het beste bij aansluit, zoals welke wijn als eerste gekozen wordt en de volgorde van de categorieën.
Daarnaast kunnen wij ook het personeel ondersteunen en trainen, niet alleen op het gebied van de wijn op uw wijnkaart, maar ook op het gebied van de juiste werkwijze met glaswerk, tapwijnen of het inzetten van producten voor materialen of evenementen. “

Wilt u meer weten of advies ontvangen over de verbeterpunten voor uw wijnkaart? Neem contact op met uw Rayon Manager of klik hier om klant te worden en bij Cordier om wijnen te bestellen.

 

Adviseur in wijn-spijs combinaties:

Het doel van een goede wijn/spijs combinatie in de horeca is het vinden van harmonie tussen het smaakprofiel van de wijn en die van het gerecht. Zodoende blijven zowel de wijn als het gerecht herkenbaar, er is geen overheersing. Dat wijn en gerecht elkaar versterken kan een prettige bijkomstigheid zijn, het is geen doel op zich.

Wijn kan spectaculair tot zijn recht komen naast een mooi gerecht. Wellicht ervaart u dat het maken van de keuze van wijn-spijs combinat lastig is, want welke wijn past nu het beste bij welk gerecht? Dit vereist veel oefenen in het proeven van wijnen om er de verschillende smaken uit te kunnen halen.

De bekende combinaties kent u wellicht: Zalm bij Chardonnay, oesters met champagne of chablis of oude kaas met port. De mogelijkheden zijn echter eindeloos en er zijn vele verrassende combinaties waar u wellicht niet aan zou denken.

De Rayon Managers van Cordier hebben als wijnleverancier voor de horeca of vakhandel vele jaren ervaring met het maken van wijnkaarten en kunnen u ook voorzien van een passend wijn-spijs advies voor uw restaurant. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.