Bodega Piedra Negra

Bodega Piedra Negra, het Argentijnse wijnhuis dat onder leiding staat van wijnvirtuoos Francois Lurton. Hij was de eerste wijnbouwer die zich op deze hoogten van de Chacayes begaf, wetende dat dit landschap de potentie had om geweldige wijnen voort te brengen.

Sinds 1996 verbouwd Lurton de klassieke druivenrassen: Malbec, Cabernet Sauvignon en Côt. De laatste jaren zijn er meerdere uitdagende toevoegingen geweest met onder andere de druivenrassen Sauvignon Blanc, Pinot Gris en Tokay. 

De wijngaarden van Bodega Piedra Negra liggen in Los Chacayes, één van de meest prestigieuze wijnregio’s van Zuid-Amerika en onderdeel van de Uco-vallei. Hier bestaat het terroir uit alluviale grindgrond van gepolijste rivierstenen, zoals graniet en vulkanisch gesteente. Het is een droog, woestijnachtig gebied, zo’n 900 meter boven zeeniveau en met een uitdagend klimaat. Gedurende het hele jaar schijnt de zon overdag met intense kracht en zijn de dagen warm. Maar door de hoogte en de nabij gelegen bergen zijn de nachten echter koel.

Op basis van zijn uitgebreide kennis van wijnbouw introduceerde François Lurton biologische, milieuvriendelijke wijnbouwmethoden. Het resultaat? Voortreffelijke, frisse en rijkgekleurde wijnen die wereldwijd worden geroemd. Hieronder vind je het Argentijnse portfolio.

Wijnassortiment

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.