Château Gassier

  • Baron Georges Gassier, is de vijfde generatie van de familie
  • Rosé wijnen van Gassier zijn gastronomisch zeer goed inzetbaar
  • De meest ongerepte wijngaard van Frankrijk
  • Onderdeel van Advini groep
  • Vooral eigen wijngaarden in bezit

Wijnassortiment

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-en-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd. Baron Georges Gassier, die samen met zijn vader de wijngaarden beheert, is de vijfde generatie van de familie. De wijngaarden van Château Gassier beslaan zo'n 40 hectaren waar meerdere terroirs voorkomen.


De familie Gassier kocht Château Gassier en haar 40 hectare wijngaard in 1982. In 2004 hebben de families Gassier en Jeanjean besloten hun krachten te bundelen en het Château gezamenlijk te runnen. Met passie, hard werken en de juiste combinaties, heeft Château Gassier zijn exceptionele status weten te benutten.

Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-en-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif du Re gagnas in het zuiden en Les Monts Auréliens in het oosten. De wijngaarden van Château Gassier beslaan zo'n 40 hectaren waar meerdere terroirs voorkomen. De oppervlakte van de wijngaard van Sainte-Victoire wordt gezien als de meest ongerepte in Frankrijk en is geclassificeerd als natuurreservaat ‘ Grand Site de France’. Van dit huis voert Oud Reuchlin & Boelen drie rosé wijnen. Cuvée Loubiero, Le Pas du Moine en Cuvée 946.