Domein Steenberg

Domein Steenberg: Zuid-Limburgse landwijn

In Zuid-Limburg vind je ook Domein Steenberg. Dit wijnhuis is de nieuwste, lokale aanwinst in ons assortiment. Sinds 2008 zijn de broers Marc en Luc Creusen samen met hun achterneef Stan Broechler de eigenaren van de wijngaard genaamd Domein Steenberg. Het domein ligt in het Zuid-Limburgse dorp Epen, midden in de Geulvallei. 

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Steenberg geen verwijzing naar de mijnsteenbergen in Limburg. Domein Steenberg heeft zijn naam te danken aan de bodem waarop de wijngaarden staan. De grond rondom het domein bestaat uit verschillende soorten steen waarvan de bovenste laag silex (ook wel bekend als vuursteen) de belangrijkste is. In de wijn proef je dan ook altijd de minerale tonen van vuursteen terug.

Domein Steenberg produceert verschillende landwijnen, waaronder Gewürztraminer en Riesling. DeRiesling 2020 van het wijnhuis is een droge witte wijn, met een florale frisheid. Pittig, maar ook rond en iets fruitig, aldus de makers. De Gewürztraminer 2020 is intens geel met goud reflexen, en heeft een volle, stevige smaak. De zuren zijn discreet. Volgens Domein Steenberg is deze wijn is een groot rijkdom – en dat kunnen wij alleen maar beamen.

Bezoek hier Domein Steenberg Instagram

Wijnassortiment

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.