Jackson Family Wines

In 1974 kocht Jess Jackson 32 hectare land in Lakeport, Californië en beplantte die met druiven. Dit was het begin van wat uitgroeide tot het iconische wijnbedrijf Kendall-Jackson dat na Jess zijn dood in 2011 met evenveel passie wordt geleid door zijn kinderen en overige familie; de Jackson Family.

NIELSON

In 1964 stichtte pionier Uriel J. Nielson de allereerste en daarmee oudste commerciële wijngaard van Santa Barbara. Tegenwoordig produceert wijnmaker Ryan Pace heerlijke Pinot Noir en Chardonnay afkomstig uit de meest gevierde wijngaarden in de regio.

MURPHY-GOODE

Opgericht in 1985 door vrienden Tim Murphy, Dale Goode en Dave Ready. Murphy en Goode waren landbouwers die in Alexander Valley pionierden. Tim Murphy wordt beschouwd als een van de vaders van Sonoma Sauvignon Blanc. Dave Ready is de marketeer van het trio; zijn passie, geest en karakter schijnen door in elke fles. Sinds 2001 is zijn zoon Dave Ready Junior de wijnmaker.

CAMBRIA

Gerund door drie vrouwen waaronder Julia en Katherine; twee dochters van Jess Jackson, en tevens de naamgevers van de wijnen. Julia’s en Katherine’s Single Vineyards hebben een uitstekende ligging in Santa Maria Valley waar de druiven duurzaam geteeld worden en staan in een mooie terroir van kalk, schalie en zand. Het resultaat wijnen met levendige zuren en rijpe fruitsmaken.

FREEMARK ABBEY

Eén van de meest gerespecteerde wijnhuizen in Napa Valley waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1886. De aanpak is hier niet gericht op trendy maar juist op het maken van elegante, klassiek gestructureerde en verfijnde wijnen. De druiven zijn afkomstig van vier verschillende wijngaarden, elk met een andere ligging en terroir die varieert van klei, leem, grind, zand tot vulkanisch.

GRAN MORAINE

Gran Moraine (= Grote Morene) ontleent zijn naam aan de gletsjerbewegingen in de laatste ijstijd die morenen achterliet in de noordelijke Willamette vallei. Omdat landschap, terroir en het koelere klimaat van Oregon overeenkomsten vertoont met Bourgogne is er gekozen voor de klassieke druivensoorten uit die streek.

  • Opgericht door Jess Jackson in 1974 en tegenwoordig met veel passie geleid door zijn kinderen en overige familie
  • Verantwoordelijkheid nemen voor mens en milieu staat hoog in hun vaandel
  • Elke estate heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen specifieke vingerafdruk en stijl, aangedreven door het terroir van de wijngaarden

Wijnassortiment

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.