Nederburg

Met de serie ‘Heritage Heroes’ brengt het fameuze wijnbedrijf Nederburg een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.

The Young Airhawk. Arnold Graue was de zoon van Johann Graue die in 1937 Nederburg kocht. Arnold introduceerde na zijn wijnopleiding in Europa vele technische innovaties en stond bekend als een groot wijnmaker. Op 29-jarige leeftijd werd zijn carrière wreed beëindigd toen hij met een klein vliegtuigje verongelukte. De herinnering aan hem wordt levend gehouden met “The Young Airhawk”.

The Anchorman, de leider, is een bijzondere Chenin Blanc en een eerbetoon aan Philippus Wolvaart die het landgoed in 1791 kocht en er o.a. chenin blanc plantte. Hij had de visie en de moed om het woeste landschap te bedwingen en hier schitterende wijnen te maken.

The Brew Master is een Bordeaux-stijl blend die een eerbetoon brengt aan Johann Graue. Hij bracht radicale veranderingen teweeg door te experimenteren met het klonen van druivensoorten en liep voorop met koele fermentatie technieken. Hij begreep als één van de eersten dat de basis voor kwaliteit in de wijngaard ligt. Voordat hij Nederburg kocht was hij mede-eigenaar van een toonaangevende Duitse brouwerij.

The Motorcycle Marvel. Het wonder op de motorfiets is een Rhône-stijl blend die een eerbetoon brengt aan Günter Brözel. Hij was van 1956 tot 1989 keldermeester en werd in 1985 de eerste Zuid-Afrikaanse Wijnmaker van het Jaar. Hij was een expert, een buitenbeentje die bekend stond om zijn hoge kwaliteitsnormen. Op zijn 250cc BSA motorfiets trok hij door de wijngaarden om te zien of alles naar zijn zin ging.

The Beautiful Lady. Een prachtige Gewürztraminer die hulde bewijst aan Ilse, de vrouw van Johannes Graue de Duitse immigrant die in 1937 Nederburg kocht. Ilse bracht een gracieus gevoel van gastvrijheid op Nederburg o.a. met een mooie rozentuin die nog steeds trots prijkt op het landgoed.

  • Meest bekroonde wijnhuis van Zuid-Afrika
  • Enige Zuid-Afrikaanse wijnhuis in de Top 50 Most Admired Wine Brands
  • Opgericht in 1791, een van de eerste wijnbedrijven van Zuid-Afrika
  • Winemaker Andrea Freeborough, Women WInemkaer of the Year 2010
  • Unieke wijnen in verschillende prijsranges

Wijnassortiment

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.