Stift Klosterneuburg

Sinds de oprichting in 1114 verbouwt klooster Klosterneuburg wijn en is daarom het oudste wijndomein van Oostenrijk.
Met 108 hectare wijngaarden is het een van de grootste en meest gerenommeerde landgoederen van het land. De wijngaarden liggen op geselecteerde toplocaties in Klosterneuburg, Wenen, Gumpoldskirchen en Tattendorf.

Sinds het jaar 2009 is het het eerste koolstofneutrale wijndomein in Europa.

 

 

Collectie:

De dorpswijnen zijn de steunpilaar van het assortiment wijnen. De dorpswijnen zijn jeugdig, fruitig en kenmerkend voor hun variëteiten. Ze weerspiegelen op elegante wijze de typiciteit van het relevante wijnbouwgebied. De druiven die gebruikt worden om ze te maken zijn afkomstig van verschillende wijngaarden, maar altijd van één wijnbouwlocatie. De dorpswijncollectie vertegenwoordigt de Oostenrijkse wijntraditie in zijn meest plezierige drinkbare vorm.

 

De wijngaarden van Stift Klosterneuburg maken deel uit van een vitaal ecologisch systeem en herbergen talrijke soorten flora en fauna. De bodem, de moeder van alle planten, krijgt veel aandacht in de wijngaarden. Bemesting met eigen compost geeft aan de aarde terug wat ze in de vorm van druiven hebben gekregen. Levende grond met intacte micro-organismen is zeer belangrijk.

 

 

Er is veel veranderd sinds de oprichting in het jaar 1114, maar de meest essentiële dingen zijn hetzelfde gebleven:

- De symbiotisch werk met de natuur
- Het respect voor mens en milieu
- De openheid voor nieuwe ideeën, en
- Onze inspanningen om unieke en gedenkwaardige wijnen te creëren!

 

 

 

Wijnassortiment

9 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
9 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren