Tremblay-Marchives
Dit wijnhuis vindt zijn oorsprong in 1949, toen André en Gabrielle Tremblay hun eerste druiven plukten op het landgoed. Na jaren zwoegen (het werk in de wijngaarden was in die tijd nog veel zwaarder dan het nu is) gaven zij hun levenswerk door aan hun kleindochter Lyne Marchive. Inmiddels is het wijnhuis uitgegroeid tot een gevestigde naam in de regio. Op ruim 7 hectare worden kwalitatieve Chablis-wijnen verbouwd: volledig organic en dus biologisch gecertificeerd. Het doel van Tremblay-Marchive is om het terroir waarop de wijnstokken staan in de wijn tot uiting te laten komen. Afhankelijk van de bodemsoort rijpen de wijnen daarom in roestvrijstalen of Frans-eiken vaten. Dit laatste geeft vooral een ronde, zijdeachtige smaak aan de Premier Cru’s en Grand Cru’s van het wijnhuis, zoals de Tremblay-Marchives Grand Cru Les Clos en Premier Cru Vau de Vey.
Wie op zoek is naar een kwalitatieve Chablis zit bij dit wijnhuis daarom altijd goed. Bovendien: het idee dat je een wijn aanbiedt die verbouwd is op een bodem vól prehistorische fossielen – dat is toch buitengewoon fascinerend? Alleen daarom al reden genoeg om kennis te maken met Tremblay-Marchive, een klassieker in de wereld van Chablis.
- Familiebedrijf sinds 1949
- Werkt volledig biologisch